Cola voor kinderen?

Een paar dagen terug kregen we een uitnodiging om de opening van de tentoonstelling “125 jaar Coca-Cola” bij te wonen. De uitnodiging is niet alleen voor de redactie, maar we mogen ook onze kinderen meenemen. Nu lijkt het ons een leuke tentoonstelling met ongetwijfeld veel weetjes en nostalgie. Maar Coca cola en kinderen?

Die discussie hebben we hier wel vaker gevoerd. Van mij mogen mijn 3 kinderen (de oudste is bijna 6 jaar) geen cola. Met het gevaar dat verboden vruchten alleen maar aantrekkelijker worden, heb ik liever niet dat ze op deze leeftijd frisdrank drinken. Gelukkig vinden ze de bubbeltjes vies en trekken ze tot op heden vieze gezichten als ze toch (stiekem) een slokje prik nemen.

In mijn omgeving zie ik het ook anders. Ik blijf het raar vinden om mijn kleine nichtje (nu 3 jaar) om cola te horen vragen en ook andere jonge kinderen in mijn vriendenkring drinken geregeld (kinder)cola. Bij mij krijgen ze het in ieder geval niet. Het ligt misschien aan mij, maar zolang ik er nog controle over heb, vind ik het wel goed zo met sap, water, limonade en drinkyoghurt.

En de uitnodiging? Ergens waren we blij dat niemand van ons bij de opening aanwezig kan zijn. Kunnen we ophouden met de discussie. Voorlopig dan…

De tentoonstelling 125 jaar Coca-Cola
Het Museum van de Twintigste Eeuw in Hoorn toont van 17 april t/m 4 september 2011 de tentoonstelling “125 Jaar Coca-Cola”. De boeiende historie van het beroemdste frisdrankmerk ter wereld wordt verteld aan de hand van een compleet ‘Coca-Cola museum’. De reclamehistorie, het mysterie rond het geheime recept, de impact wereldwijd; alles komt aan bod.

Teksten, foto’s, advertenties, commercials, honderden originele Coca-Cola objecten als koelkasten, flesjes, blikjes, affiches, dienbladen, glazen vertellen de historie van het bekendste merk wereldwijd. In een filmzaal worden historische films vertoond, displays geven een beeld van het bottelen van de bekende flesjes, blikken en emaile borden tonen de mooiste reclame-uitingen. Zelfs het MuseumCafé en de MuseumShop van het Museum van de Twintigste Eeuw zijn deze zomer helemaal in Coke-sfeer. Meer informatie vind je op www.museumhoorn.nl.

Lees ook:
Weet wat je drinkt met de calorie compas
Steun Serious Request van 3FM met Coca Cola
Koken met cola

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Andre Kuipers Maritiem Museum Expeditie Knappe Koppen presentatoren

André Kuipers opent in Maritiem Museum Rotterdam tentoonstelling over ontdekkingsreizen van zeevaarders: ‘Expeditie Knappe Koppen’

Van  29 maart 2017 tot oktober 2018 is in het prachtige Maritiem Museum te Rotterdam …