Clker-Free-Vector-Images / Pixabay

Ezeltje Prik

Eerder dit jaar verscheen van Annika Schepers het boek Draakje leert het wel! Hiermee start Annika haar droom; boeken schrijven en uitgeven.

Egeltje Prik is een mooie opvolging van Draakje leer het wel! : boeken met een achterliggende boodschap die speels gebracht wordt aan kleine kinderen.

Recensie:
Egeltje Prik
wil niet buiten spelen met zijn vriendjes: ‘Er is niemand die mij aardig vindt’ De vriendjes van Egeltje vinden Egeltje niet zo lief meer omdat ze zich prikken aan zijn stekels. Als ze tikkertje spelen en degene die hem moet zijn hem wil tikken doet zich dan pijn.

De mama van Egeltje Prik heeft een IDEE!!

Mama gaat aan de slag met naald en draad; ze maakt een mooie en zachte wollen jas voor Egeltje. Met zo’n jas over de stekels prikt niemand zich meer. Trots loopt Egeltje naar zijn vrienden, iedereen aait over zijn rug. De vriendjes zijn blij dat Egeltje weer komt spelen in zijn prachtige wollen jas.

Egeltje Prik geeft net als Draakje leert het wel! een boodschap mee aan de lezer. Niet bij de pakken neer gaan zitten, wees creatief en kom tot een oplossing waar jezelf en je omgeving tevreden en blij mee is.

Het boekje leest erg prettig, de rijmvorm maakt het boekje geschikt voor kinderen vanaf een jaar of twee. De illustraties geven kracht aan de woorden die voorgelezen worden en zijn dan ook zeer sprekend.

Lees ook:
Draakje leert het wel
Wat het lieveheersbeestje hoorde
De prinses van ver

 

Share

About Nienke

nschuil@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van bijna 5 jaar, die zich al heel wat voelt, en een zoon van nu ruim 2 die denk dat de wereld draait om het eten van snoepjes en koekjes. Ik werk part-time, 3 dagen in de week, op maandag en woensdag ben ik thuis bij de kinderen. Ik hou van schrijven, lezen, kletsen, koken, zoeken naar een nieuwe uitdaging, buiten zijn en leuke dingen ondernemen met de kinderen.

Check Also

Het feestwinkeltje [recensie]

Marianne Busser en Ron Schröder zijn niet meer weg te denken uit de kinderboekenwereld. Ditmaal …

Share
Share