Pip en Posy in de sneeuw

Boeken, wij als familie zijn gek op boeken. Behalve papa. Die vindt er niks aan. Maar als wij boeken binnen krijgen, dan stormen de kinderen er op af om te kijken welke voor hun zijn. Dit maal zit er een mooi exemplaar bij. Een boek met mooie tekeningen en daar zijn mijn 2 kinderen van 2 jaar en 4 jaar wel erg in geïnteresseerd. Maar aan wie ga ik het als eerste aan voorlezen? Mijn dochtertje van 2 jaar is er nog te klein (lees: ongeduldig) voor en mijn dochter van 4 jaar behoort denk ik niet tot de doelgroep. Maar ik begin met mijn dochter van 4 jaar, omdat zij engelen geduld bezit.

Het boek leest lekker makkelijk en gaat duidelijk over de 2 vriendjes Pip en Posy. Het zijn een konijn en een muis: duidelijk te zien. De tekst is lekker groot leesbaar dus ook al beginnend leesboek, zou dit boek niet verkeerd zijn. Pip en Posy zijn vriendjes maar in het boek gaat het even mis omdat Pip (het konijn) een sneeuwkonijn wilt maken en Posy (de muis) een sneeuwmuis wilt maken. Hierom krijgen ze ruzie met elkaar en gooien elkaar vol met sneeuw. Ze hebben het enorm koud en zijn helemaal doorweekt en zien in dat hun ruzie nergens om gaat en zeggen sorry tegen elkaar. Ze gaan naar huis: droge kleding aan en daar gaan ze samen knutselen. Konijnen en muizen!

Pip en Posy in de sneeuw is een leerzaam boek voor peuters hoe je ruzie maakt, een heel bekend gebeuren, en dit weer goed maakt met elkaar. Vriendjes blijven vriendjes! En het leuke aan dit boek is dat je het niet alleen maar hoeft voor te lezen, maar je kinderen er ook actief bij kunt betrekken door middel van vraag stellingen. Wat zie je? Hoeveel zie je? Wat doen ze daar? Dit omdat er leuke grote tekeningen in het boek zitten en je peuter zo mee kan doen. Zo wordt voorlezen nét iets meer als gewoon voorlezen.

Pip en Posy in de sneeuw – Axel Scheffler
Prentenboek, hardcover, Gottmer
Bekijk hier de boeken van Pip en Posy>>

About Mirjam Bothof- de Groen

degroen.mirjam@gmail.com'
Ik ben Mirjam en de trotse moeder van 3 gezonde gezellige meiden van 5, 7 en 11 jaar. De oudste 2 wonen bij hun vader en dat gaat eigenlijk (en eindelijk!) enorm goed. Ik ben 34 jaar en ben alweer 5 jaar getrouwd met Marcel. Ik vind het erg leuk dat ik mag gaan bloggen voor Trotse Moeders en zal jullie meenemen in mijn avontuur op zoek naar mijzelf!

Check Also

Bevroren dromen [recensie]

David is een stille jongen met een voorliefde voor sneeuwkristallen. In zijn jeugd droomt hij …