Een ziek kroontje

‘Ik maakte een spetterende supersalto,’ fluisterde Flo.
Koning Leeuw knikte. ‘Ja, en…?’
‘En daarna deed ik mijn jofele jubeljump én de speciale spreidhoeksprong.’
‘Waarom deed u dat dan wel?’ vroeg koning Leeuw.
‘Omdat ik borrelend, bubbelend blij was,’ zei Flo.
‘En mogen wij weten waarom u blij was?’
‘Nogal wiedes,’ riep Flo. ‘Ik zit gewoon heel blij in elkaar.’

Recensie
Een ziek kroontje is een kleurrijk prentenboek dat een verhaal vertelt over gevoelens. Je kunt heel blij zijn, maar ook verdrietig. De bonte vis Flo is van nature een opgewekt persoon en is eigenlijk altijd blij. Echter daalt zijn stemming als hij merkt dat niemand tijd voor hem heeft. Het gevolg is dat Flo zich niet alleen anders gaat voelen, maar er ook anders uit gaat zien. Zijn kroontje dat altijd fier op zijn hoofd staat, hangt nu langs zijn kop naar beneden. Wanneer zijn vrienden dat zien, maken ze zich zorgen en zoeken ze hulp. Hun hoop is gevestigd op koning Leeuw, maar zou hij weten hoe Flo zijn kroontje weer overeind gaat staan?

Wanneer je Een ziek kroontje openslaat zie je dat aan de binnenzijde van de kaft alle hoofdpersonen uit het verhaal worden voorgesteld. Het grappige is dat het foto’s zijn van knuffels, die daadwerkelijk bestaan. Via de website van Dushi kom je meer te weten over alle producten en verkooppunten. Ideaal om een cadeautje te scoren voor je kind of kleinkind die zijn of haar hart heeft verloren aan Flo en zijn vrienden Rabbit, Chick en Dunk.

Een ziek kroontje – Elle van Lieshout & Erik van Os
Prentenboek, hardcover, 37 pagina’s, Dushi
Bestel dit boek hier via Bol.com

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share