Romige aardappelsoep [recept]

Soep is eigenlijk altijd lekker. Tussendoor, bij de lunch of als eerste gang bij het avondeten. Deze romige aardappelsoep is makkelijk te maken en zacht van smaak zodat ook kinderen deze soep heerlijk zullen vinden. Wil je zelf wat pittiger? Voeg dan kaas toe.

Nodig:
1 ui
4 aardappels
Lente-uitjes
3 eetlepels bloem
7.5dl magere melk
2 theelepels margarine
Beetje zwarte peper
Beetje zout
Geraspte kaas
Knoflook

Bereiding:
Pel,en snipper de ui en knoflook
Was de aardappels , Snijd ze in blokjes van ca. 1 cm.
Snijd de lente-ui in ringen.
Klop de bloem met de garde door 1 dl melk en laat even staan.
Smelt de boter, en laat de ui en de knoflook glazig worden. Voeg daarna de melk met bloem toe.
Voeg alle ingrediënten toe, behalve de kaas en lente-ui.
Laat alles gaar worden, in ongeveer 15 minuten.
Klop de bloem met de garde er doorheen.
Roer er de kaas en bos-ui doorheen.

Het is ook mogelijk om de aardappels niet te schillen. Dat geeft er een fijne smaak aan, maar heeft als nadeel dat de schilletjes los gaan laten in de soep.
De kaas is een eigen keuze.
Zoals deze beschreven soep is erg zacht van smaak.
Met blauwschimmelkaas worden het veel pittiger, maar dat is persoonlijk.

Smakelijk eten

Voor andere recepten van Trotse Moeders, klik hier >>>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Gierst met rode paprika [slowcooker-recept]

Sinds een korte tijd,hebben we een slow cooker in huis. Voor ons een totaal nieuw …

Share
Share