Mathijs Vrieze is dé gezonde en hippe Nederlandse TV kok van dit moment! Dat koken met verse producten niet duur hoeft te zijn bewijst Matthijs in zijn nieuwe boek Gezond en prijsbewust koken! Het bevat meer dan 50 budgetvriendelijke recepten …
Read More »Appie van Albert Heijn
Deze app is ideaal voor de drukbezette vrouw. Je zoekt eenvoudig in een enorme database een lekker recept. Er worden iedere week 7 suggesties gedaan. Daarnaast is er een receptenvinder waar je kunt selecteren op menugang, keuken, bereidingstijd en ingrediënten. …
Read More »Bramenjam
Wat doe je als je erg zin hebt in een boterham met verse bramenjam? Precies, dan maak je die jam gewoon zelf. Maar… daar heb je wel bramen voor nodig. In dit bijzondere platenboek laat Natascha Stenvert zien wat een …
Read More »Eet smakelijk PIP
Pip heeft honger en wil eten. Hij ziet een heleboel dieren die iets lekkers hebben.Het konijn eet wortels, de eekhoorn noten en de kip kruimels. Eet smakelijk PIP is een kleurrijk kartonboekje met mooie foto’s van dieren in combinatie met leuke …
Read More »Toddler bestek, groots design in kleine handjes
Kleine kinderen willen alles zelf doen, ook zelf eten aan tafel. Met het Toddler bestek lukt ze dat ook! Dit kinderbestek is speciaal ontwikkeld voor de motorische ontwikkeling van kleine kinderen. Door de vorm van het bestek vult het de …
Read More »Tem je eetmonster
Wisman is weer recht voor zijn raap en herkenbaar. Na twintig jaar van afvallen en aankomen is schrijver Sabine Wisman het beu. In een experiment van twaalf weken temt zij haar eetmonster en komt er een einde aan jaren van …
Read More »Risotto, simpel en lekker
Veel mensen kennen risotto uit een restaurant of van vakantie, maar hoe maak je dit bekende Italiaanse gerecht zelf klaar? Met de stap-voor-stap uitleg in het boek Risotto blijkt het maken van dit gerecht niet zo moeilijk te zijn. De …
Read More »Groente leren eten met Keet Smakelijk
Camouflagesoep, Drakenstaarten of Pindavulkaan? Keet Smakelijk begon met een simpele vraag. Laura Ekkelkamp en Scato van Opstall wilden hun kinderen groente leren eten – maar wel met plezier. Al snel kwamen er steeds meer vragen bij. Is onbespoten echt beter …
Read More »Mijn eerste moestuin
Eten uit je eigen moestuin is lekker, gezond en leuk. Met Mijn eerste moestuin kun je jouw eigen moestuin aanleggen en onderhouden. In de lente begin je met zaaien en planten, in de zomer verzorg je jouw plantjes en kun …
Read More »Welke chips wil jij?
Ben je zwanger en hunker jij nu al weken naar chips die smaken naar augurken? Of willen je kinderen chips die naar spekkies smaken? Of zou je wel eens een bakje chips met oer Hollandse Hutspot smaak op tafel willen …
Read More »Nu ook in Nederland: Bavetton reuzenslab
De Bavetton reuzenslab maakt het leven van moeders een stuk makkelijker. Gebruik tijdens het eten de Bavetton en alles blijft eenvoudig schoon! Geen eten meer van de grond of schoot rapen en een stuk minder wassen. Slab en tafellaken ineen …
Read More »ERWTEN! Het verhaal van hun leven
Heb je je ooit afgevraagd hoe een heel klein erwtje bij jou op je bord terechtkomt? Erwten hebben geen benen, dus ze kunnen niet lopen. Ze hebben ook geen vleugels dus ze kunnen niet vliegen. Dus hoe kunnen ze ooit …
Read More »Jamie Oliver helpt met de Amerikaanse keuken
Veel moeders staan elke dag weer in de keuken om voor hun gezin te koken. Kook jij veelal hetzelfde en ben je toe aan wat inspiratie? Dan is Jamie’s Amerika een geweldig boek voor jou. Bij Amerika denkt men …
Read More »Discussie met kind over eetgewoontes
Driekwart van de ouders heeft regelmatig discussies met de kinderen over hun eetgewoonten. Dit blijkt uit onderzoek van vleeswarenfabrikant Stegeman onder 500 gezinnen met jonge kinderen, uitgevoerd door PanelWizard. De strijd wordt veelal geleverd over het broodbeleg. Bijna de helft …
Read More »Runderstoofschotel voor de winterse dagen
Dit winterse recept kregen we van Judith van Hip & Hot. Zij maakt deze jachtschotel geregeld voor haar gezin. Zeker in het weekend. Dit gerecht moet namelijk wel een paar uur pruttelen en dan kan de vader des huizes ook …
Read More »Zelf stoofperen maken
Zelf stoofpeertjes maken is één van mijn favoriete recepten tijdens de herfst. Het is namelijk zo makkelijk, maar tegelijkertijd ook zo’n dankbaar recept. Je hele huis ruikt namelijk heerlijk naar de herfst en winter en niet onbelangrijk: ik ken geen …
Read More »Lekker eten met Dikkie Dik
Op de redactie kwam afgelopen week Dikkie Dik binnen. Nee, niet in levende lijve… Maar op een bord! De inmiddels 30 jaar oude poes pronkt nu op kinderservies. De Dikkie Dik eetset is 5delig en bestaat uit een groot plat …
Read More »Patatje Zwaardvis
Angela Prins kookt en bakt al jaren met kinderen in haar eigen Kinderkeuken van Stampot Janssen. In dit boek zijn de favoriete recepten van haar koks verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van kaaskrakelingen, patatje zwaardvis of zelfgemaakte pasta? Een echt …
Read More »Pompoensoep met amandelschaafsel
Het weer slaat om en het lijkt opeens wel herfst. Daar hoort een echt herfst gerecht bij. Dit recept voor deze heerlijke gezonde pompoenwortelsoep is een beetje koken op gevoel, maar wel eenvoudig te doen. En zeker de moeite waard! …
Read More »Tips bij brandend maagzuur
Tot 70% van de zwangere vrouwen krijgt last van brandend maagzuur. De klachten nemen vaak toe naarmate de zwangerschap vordert. In het eerste trimester ligt de oorzaak met name in de verandering van de hormoonhuishouding, waardoor de druk in de …
Read More »