Kira, de kleine prinses

Kira, de kleine bloemenprinses vindt de zomer een heerlijke tijd. Maar in de winter, als haar dierenvrienden een winterslaap houden of naar verre warme landen zijn vertrokken, verveelt ze zich heel erg. ‘Zou er ergens iemand zijn die er net zo uitziet als ik?’ vraagt ze zich af. En op een mooie lentemorgen gaat ze op zoek.

Recensie
Kira, de kleine prinses is een lief verhaaltje over een kleine prinses die iemand zoekt die op haar lijkt. In de zomer vermaakt ze zich uitstekend met alle dieren in de wei, maar in de winter zijn ze weg of houden ze een winterslaap. Kira is dan alleen en voelt zich erg eenzaam. Ze gaat op zoek naar een oplossing, en vindt die uiteraard.

Het verhaaltje is niet heel ingewikkeld. Maar dat hoeft ook niet, want de illustraties zijn prachtig. Mooie warme kleuren, levensechte dieren, heel sfeervol en vol detail. Je blijft kijken en dingen ontdekken. De tekeningen zijn wat mij betreft echt de grote kracht van dit boek.

Kira, de kleine prinses is een boek om samen met je kleine meisje, ik denk namelijk dat dit vooral een meisjesverhaaltje is, te lezen en te bewonderen.

Kira de kleine prinses – Daniela Drescher
prentenboek, hardcover, 22 pagina’s, Christofoor
Bestel dit boek hier>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Prinses Corry [persoonlijk blog]

Op 8 december 2003 waren we in Haarlem, bij mijn lieve schoonouders die inmiddels allebei …

Share
Share