100% Coco Paris [recensie]

Coco is gek van mode en droomt van een toekomst als stijlicoon. Als ze op haar eerste schooldag gepest wordt, verruilt ze haar vintagejurkjes voor spijkerbroeken. Haar opvallende outfits plaatst ze anoniem op haar modeblog The Style Tiger, met gevolgen tot in Parijs …

Recensie
Over Coco zijn inmiddels drie boeken in de 100%-serie van Niki Smit verschenen. 100% Coco Paris is het tweede deel. En Coco gaat in het derde deel nog verder over de wereld. Een paar jaar geleden heeft mijn jongste dochter van elf dit boek al met veel enthousiasme gelezen. Evenals de overige delen overigens. Ik vroeg me even af hoe het ook al weer zat met de 100%, Niki heeft in een interview dat zij vindt dat iedereen 100% zichzelf moet zijn en dus ook haar hoofdpersonen.

De boeken over Coco worden verfilmd en wij kregen de filmeditie om te recenseren. Ondanks dat mij dochter het boek al kende, was ze erg nieuwsgierig naar de filmeditie. Het viel ons eerlijk gezegd een beetje tegen. In de woorden van mijn dochter ‘Alleen vind ik het jammer dat in de filmeditie amper iets van de film te zien is. Behalve de voorkant. Ik heb nog het hele boek doorgebladerd om het na te kijken, maar echt alleen de voorkant …’ Dat snap ik eerlijk gezegd wel. Bij filmeditie hoop je op iets meer dan alleen een aangepaste cover, een paar pagina’s met foto’s bijvoorbeeld … O ja, het bij deze druk gevoegde tiger-maskertje vinden we wel heel erg leuk.

Dat gezegd hebbende is 100% Coco Paris natuurlijk gewoon een ontzettend leuk boek. Het gaat natuurlijk om de inhoud. Vlot geschreven, voorzien van vrolijke illustraties door Niki Smit zelf en helemaal van deze tijd. Het boek is in zwart-wit gedrukt, met fluorescerend roze accenten, dat geeft het boek een heel vrolijke uitstraling! Leuk blijft de toevoeging van weetjes over mode, couturiers, Parijs en modeblogs. Overigens zijn er meer leuke jeugdboeken waarin een rol voor mode is neergelegd …

100% Coco is een boek dat helemaal van deze tijd is. Met een hoofdpersoon die blogger is, geschreven in dagboekstijl afgewisseld door mailtjes, app-jes en allerlei andere berichtjes. Veel jeugdboeken doen dat tegenwoordig en deze afwisseling zorgt voor leuke en luchtige jeugdboeken en young adults.


Mijn jongste vindt 100% Coco Paris nog steeds een leuk boek (pas op: spoiler): ‘Ik vind het boek 100% Coco Parijs heel leuk. Ik vind het vooral leuk dat Coco mee deed aan de wedstrijd. En dat ze uiteindelijk toch naar New York mag!!!’

100% Coco Paris – Niki Smit
Jeugdboek, paperback, 264 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel ‘100% Coco Paris’ hier >>>>

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Waarom is de jas zo’n belangrijk kledingstuk?

Hoewel iedereen weer een eigen favoriet kledingstuk heeft, wordt de jas over het algemeen gezien …