kinderboek

Mijn eerste moestuin

Eten uit je eigen moestuin is lekker, gezond en leuk. Met Mijn eerste moestuin kun je jouw eigen moestuin aanleggen en onderhouden. In de lente begin je met zaaien en planten, in de zomer verzorg je jouw plantjes en kun je al snoepen van worteltjes, aardbeien en bessen. In de herfst maak je heerlijke salades van groente uit je eigen tuin. En zelfs in de winter kun je verse groenten kweken!

Natuurlijk wordt er in Mijn eerste Moestuin uitgelegd welke planten je kunt kiezen en hoe je ze moet laten groeien. In het boek zijn ontwerpen te vinden voor grote tuinen, voor kleinere tuinen en zelfs voor mini tuintjes op het balkon.

Recensie

Zo, dit boek begint al goed met een handig overzicht van alle maanden. Wat gebeurd er in elke maand en wat betekent dit voor je moestuin. Dit handige overzicht is typerend voor het hele boek. Mijn eerste moestuin staat namelijk vol met echt handige en praktische tips die zelfs voor gezinnen zonder groene vingers echt goed te gebruiken is. De vele interessante verhalen en achtergrond informatie over milieu, specifieke bloemen en planten en dieren maken dit boek tot een heus naslagwerk. Naast dat je heerlijk aan de slag kan, leer je ook een hoop uit dit boek.

Het boek is gegroepeerd per seizoen. Dit houdt het overzichtelijk. Je kan dus eigenlijk per seizoen een deel van het boek lezen en behandelen. Als je natuurlijk jezelf kan bedwingen om niet al verder te neuzen. Een handig en leerzaam boek. Geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar alhoewel je zeker dit boek erbij kan pakken bij jongere kinderen. Dan moet je alleen zelf voorlezen.

je eigen moestuin beginnen en onderhouden

Dit boek is van dezelfde makers als Mijn eerste tuinboek. Kijk ook eens op www.mijneerstemoestuin.nl.

Mijn eerste moestuin – Wolthoorn & Klaassen
Tuinboek, hardcover, pagina’s, Forte

 

 

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Schat, maai jij het gras “even”?

Een tuin & kinderen betekent meestal: gras. Wanneer je een stukje grasveld in je tuin …