Bo bouwt een boot, het nieuwe boek van Astrid Poot & Dieuwertje Boeren

Bo bouwt een boot, Astrid poot, Dieuwertje Boeren, Fontaine uitgeversDe brug tussen de boerderij waar Bo woont en het huis van haar opa wordt gesloopt. Wat nu? Bo heeft de hele zomervakantie de tijd en maakt een plan: ze wil een boot bouwen voor opa. In een verlaten schuur begint ze stiekem aan de boot. Gaat het haar lukken?

Na het verhaal staan achter in het boek de Doe als Bo-pagina’s.
Ontdek hoe je zelf met gereedschap aan de slag kunt – of het nu gaat om timmeren, solderen, naaien, zagen, lijmen of elektronica.Bekijk op bol.com

Recensie
Wat een leuk boek! Ik moet eerlijk zeggen dat ik moest wennen aan de stijl van de illustraties: de voorkant van het boek nodigde mij ook niet zo uit om hem te pakken. Maar dat is het leuke aan recenseren: dan ga je het tóch bekijken!

Bo bouwt een boot, Astrid poot, Dieuwertje Boeren, Fontaine uitgevers

Mijn zoon van 9 is dol op klussen, tekenen, dingen ontwerpen en techniek. Dit boek vond hij dan ook geweldig! Het is een mooie combi tussen een goed en spannend verhaal en wat verdere technische uitleg. Dit laatste gebeurt in de bladzijden achterin waar dingen als schroeven, snijden, plakken, solderen, naaien en timmeren aan bod komen. Er wordt kort en met plaatjes iets verteld over de uitvinding en het belang van deze handelingen en vervolgens wat weetjes of manieren van gebruik uitgelegd.

Bo bouwt een boot, Astrid poot, Dieuwertje Boeren, Fontaine uitgevers

Bij iedere handeling staat er dan een voorbeeld van iets wat je zelf kunt maken als slippers van ducktape, een spijkerplankje en sleutelhanger of een led-legoblok. Dat sprak mijn zoon wel aan! Ik vind het fijn dat het knutseldingen zijn die te overzien zijn en ook echt zelf te maken waar je niet te veel ingewikkelde, speciale dingen voor nodig hebt.

Bo bouwt een boot, Astrid poot, Dieuwertje Boeren, Fontaine uitgevers

Het verhaal over Bo is leuk om te lezen. Het is grappig dat zij zo’n ondernemend meisje is die in alle geheim probeert een boot te maken zodat ze het water kan oversteken naar haar opa in de tijd dat de brug wordt vervangen. Maar Bo komt er toch achter dat ze wel wat extra kennis en inzicht kan gebruiken en die vindt ze bij Mees, de jongen van de plaatselijke doe het zelf winkel. Uiteindelijk lukt het haar om met met wat hulp een heuse boot te bouwen en is de missie geslaagd!

Bo bouwt een boot – Astrid Poot en Dieuwertje Boeren
Hardcover, 128 pagina’s, uitgeverij Fontaine
Bestel dit boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Hoe teken je een Troll?

Er komt een nieuwe Trolls film aan: Trolls Wereldtour. Het belooft weer een vrolijke film …