Tips om `baby-ready´ te worden

BABY kamer
Bron: Michaela Süß / pixelio.de

Als aanstaande of trotse jonge moeder zal je de kinderkamer al regelmatig met een kritische blik hebben bekeken. Is daar alles veilig voor je baby? Dan mag je al rustig even dromen van het moment dat je kindje door het huis gaat kruipen en zelfs zijn eerste trotse, maar moeilijke stapjes gaat zetten.

Een kindveilig huis bestaat niet
Op dat moment moet de omgeving voor je baby en jezelf ook zo veilig mogelijk zijn, maar natuurlijk kan je wel zoveel mogelijk doen om ongelukjes te voorkomen. Met traphekjes, kindveilige stopcontacten en deurstoppers kan je het huis al minder risicovol maken voor een spelend klein kind. Kijk ook eens kritisch naar voorwerpen die ergens opstaan en die met een beetje pech op zijn of haar hoofdje terecht zouden kunnen komen.

Dingen die je laat slingeren kunnen onbedoeld in een kindermondje terechtkomen, hou daar terdege rekening mee. Het is ook van groot belang om aan de veiligheid van de moeder met een baby in haar armen te denken. Is de trap veilig genoeg en zijn er plaatsen in huis waar je het risico loopt om uit te glijden? Probeer dergelijke probleemzaken tijdig op te lossen.

Vervoer
Kijk jij ook al uit naar het eerste ritje met de kinderwagen zodat je trots je boreling aan de wereld kan showen? Denk dan ook eens aan die vierwieler, de auto. Zorg ervoor dat ook die omgeving veilig wordt gemaakt voor je baby. Een goed babystoeltje is een noodzaak, maar daar houdt het niet mee op.

Bron: JMG / pixelio.de
Bron: JMG / pixelio.de

Is de auto technisch in een dergelijke staat dat het voertuig een veilige omgeving voor uw kind gaat vormen. Ook hier geldt weer dat er ook voor de moeder geen zaken mogen zijn die een risico kunnen vormen voor haar en de baby. Misschien is het voor de trotse vader een moeilijke beslissing om afscheid te moeten nemen van de huidige heilige koe, maar één blik op jou moet toch voldoende zijn om eens naar een meer geschikt exemplaar te kijken.

Tegenwoordig is het best eenvoudig om je auto particulier te verkopen. Misschien een goed idee om dat punt vanavond maar eens aan te kaarten? Veiligheid voor moeder en kind staat voorop!

Huisdieren
Misschien lees je dit artikel, terwijl er een hond jou met zijn trouwe ogen ligt aan te kijken of er een spinnende kat op je schoot ligt. De komst van een nieuwe huisgenoot is ook voor je eventuele huisdier een belangrijke gebeurtenis. Zeker omdat deze nieuweling veel, zo niet, alle aandacht zal gaan opeisen.

BABY huisdier
Bron: Jörg Siebauer / pixelio.de

Probeer het gedrag van je huisdier na de geboorte zo goed mogelijk te analyseren. Nieuwsgierigheid is vanzelfsprekend, maar jaloersheid kan een probleem gaan vormen. Vergeet ook niet om aandacht te geven aan je huisdier op dat moment om de overgang eenvoudiger te maken. Niet alle huisdieren zijn helaas geschikt om met jonge kinderen om te gaan….

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Wat moet je kopen voor jouw kind?

Jouw kind is bijna jarig! Erg leuk, maar ook een beetje stressvol, want wat voor …

Share
Share