Zomers koken met Yvon

Ik vind kookboeken altijd leuk om door te bladeren. Ik heb er echter maar een paar die ik echt vaak gebruik. De andere boeken staan in de kast en daar maak ik 1 of 2 recepten uit en verder staan ze vooral leuk… Ik ben benieuwd tot welke categorie Zomers koken met Yvon zal horen…

Algemene informatie:
Meraki is alles wat je doet met bezieling, met overgave. Meraki is een werkwoord. Het is de hoeveelheid liefde en zorg die je besteedt aan iemand of iets. In de keuken betekent het dat je de simpelste gerechten heerlijk kunt laten smaken als je er maar genoeg meraki in verwerkt. En andersom, als meraki ontbreekt smaakt het nergens naar.

Yvon Jaspers neemt je in dit kleurrijke kookboek mee naar een zonnig eiland. Daar staat een oud keukentafeltje met een wapperend kleed in de wind. Niet keurig netjes gedekt, maar een beetje geïmproviseerd. Verschillend servies, verschillende glazen en een bij elkaar geraapt zooitje vorken. En rijk gevuld met de heerlijkste, zonnige gerechten. Iedereen heeft wat meegebracht: van soepen en pasta’s tot maaltijdsalades, van zeebaars van de grill tot kip uit de oven, van walnotencake tot citroentaart.

Mening:
Nou… ik kan er kort over zijn: dit kookboek zal regelmatig uit de keukenkast komen. Het is niet alleen enorm ‘gezellig’ om er doorheen te bladeren, er staan echt veel recepten in waarbij ik niet alleen direct zin krijg om ze te maken, maar waarbij ik ook niet meteen afgeschrikt wordt door de ingrediëntenlijst of de gecompliceerde bereiding.

Het boek is helder ingedeeld in verschillende soorten gerechten. Als altijd zijn soepen en ‘zoet’ bij mij favoriet. Wat dacht je bijvoorbeeld van paprikasoep met Griekse yoghurt als lunchgerecht? Of anijskoekjes…

Het hele boek straalt plezier uit. Of het nu de foto’s zijn van de sympathieke Yvon Jaspers (bij het grote publiek bekend van ‘Boer zoekt vrouw’) of van de omschrijvingen, het is een kookboek, gemaakt door iemand die daar veel plezier in had!

Wat mij echt gezellig lijkt is om samen met mijn dochter allerlei mezze (kleine hapjes) te maken en dan een aantal mensen uit te nodigen om gezellig in de tuin met ons te komen eten. En als toetje de perziken met citroen-ricotta… Mmmm.

Kortom: echt een aanrader! En bijna jammer om in de kast te zetten. Op een salontafel waar je hem regelmatig even kunt oppakken is Zomers koken met Yvon ook op z’n plek!

Zomers koken met Yvon – Yvon Jaspers
Hardcover, 240 pagina’s, uitgeverij Carrera Culinair
Bestel dit kookboek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

Elke dag lekker koken [kookboek – 101 recepten]

Elke dag lekker koken….. ja dat willen we allemaal wel. Maar hoe doe je dat …