27 weken zwanger


karinvandewielfotografieJe baby
Je baby is nu 34 cm lang en weegt ongeveer evenveel als een bloemkool, namelijk 800 gram. Je kindje slaapt nu met regelmatige tussenpozen en met het open en dicht doen van de ogen. Je baby kan ook al op zijn vingertjes zuigen. Je baby’s hersenen zijn nu nog meer ontwikkelt en erg actief. De longetjes zijn nog niet rijp, maar kunnen wel functioneren met medische hulp mits je baby nu al geboren wordt. Je baby heeft af en toe de hik wat jij ook kan voelen.

Je lijf
Je gaat nu het derde trimester in; je lichaam maakt zich op voor de laatste loodjes. Veel zwangere vrouwen krijgen nu steeds meer ongemakken. Vermoeidheid, een pijnlijke rug, bekkenklachten, krampen in je benen en brandend maagzuur. Dit alles heeft te maken met het steeds groter groeien van je baarmoeder, het weker worden van je gewrichten door de zwangerschapshormonen en het extra gewicht dat je meezeult. Helaas zullen de klachten alleen nog maar toenemen.

Krampen
Heb jij last van krampen in je benen? Dan zal je hier voornamelijk ’s nachts last van hebben. Probeer je benen overdag geregeld te stretchen en leg ze op een kussen als je in bed ligt. Je kan ook een kussen onder je matras leggen ter hoogte van je benen zodat ze altijd een beetje omhoog liggen.

Lees ook
26 weken zwanger
28 weken zwanger
Ik ben … weken zwanger; alle weken op een rij

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vanaf september 2021: de 13 weken echo

Inmiddels is het voor veel mensen bekend: de 20-weken echo is een medisch onderzoek rond …