Lekker eten na maagverkleining

eten-maagverkleining-cover-trotse-moedersEen chirurgische vermageringsingreep is geen eindpunt. Het is de aanzet tot een oplossing voor obesitas, niet alleen om te vermageren, maar vooral om de gezondheid van de patiënt weer op een normaal niveau te helpen brengen. Hierbij is het heel belangrijk dat de patiënt samenwerkt met het medische team tijdens de opvolging na de ingreep, dat hij zich blijvend wil inspannen en dat hij steun krijgt vanuit zijn omgeving.

Daarom schreef Kristel De Vogelaere, gespecialiseerd chirurge in vermageringsingrepen, dit kookboek. Het is geen saai dieetboek maar een inspirerend en prachtig geïllustreerd werk, waarin ze op een eenvoudige manier heerlijke klassiekers klaarmaakt die geschikt zijn voor patiënten na een vermageringsingreep. Bovendien zijn de recepten lekker en gezond voor het hele gezin, vrienden en kennissen. Kortom, iedereen kan meegenieten van dit werk.

Recensie
Laat ik beginnen met zeggen dat ik diep respect heb voor mensen, die na alles te hebben geprobeerd om af te vallen, kiezen voor een medische ingreep. Daarmee kiezen ze voor het leven, voor een nieuw leven.

maagverkleining-recepten-boek-trotse-moeders-5Niet meer een leven met frustratie, met confrontatie (want moeite met afvallen heeft vaak een complexe reden), met schaamte en met heel veel onbegrip vanuit de omgeving. Om te kiezen voor een leven waarin overgewicht geen rol meer speelt is moed nodig. Het is een hele dappere, krachtige keuze waarmee mensen kiezen om hun kansen op een langer (gezonder, minder risico’s door overgewicht) leven te vergroten. Een keuze die maakt dat veel mensen veel meer vrede met zichzelf hebben, meer ‘naar buiten’ durven en niet meer bepaald worden door overgewicht.

En denk niet dat het een kwestie is van ‘even een ingreep’. Er gaat een lange weg aan vooraf en na de ingreep is het niet klaar. Nooit klaar zelfs. Behalve de controles en de begeleiding na de ingreep, moet je jezelf een andere manier van eten aanleren. En moet je jezelf vaak ook aanleren om daarvan te mogen genieten, in plaats van je schuldig te voelen.

Prof. dr. Kristel De Vogelaere begrijpt dat. Ze leidt als chirurge de obesitasafdeling in het UZ Brussel. Multidisciplinaire voor- en nazorg bij een vermageringsingreep is voor haar minstens even belangrijk als de operatie zelf. Vandaar dit boek ‘Lekker eten na maagverkleining‘ van haar hand.

maagverkleining-recepten-boek-trotse-moeders-3

Een boek wat niet alleen mooi is voor mensen die een maagverkleiningsoperatie hebben ondergaan, maar ook voor hun direct omgeving. Een boek wat een prachtig geschenk is om cadeau te doen aan iemand die de moedige keuze heeft gemaakt voor een dergelijke operatie, om te laten zien dat je er volledig achter staat.

maagverkleining-recepten-boek-trotse-moeders-1

Het boek bevat naar informatie over chirurgische vermageringsingrepen en algemene informatie over het leven daarna (o.a. richtlijnen voor een andere manier van eten) een heleboel heerlijk recepten, verdeeld in 4 hoofdstukken: soepen, voorgerechten, hoofdgerechten en desserts. En dat zijn dus niet per definitie calorie-arme recepten, maar gewoon heerlijke recepten, waar je ook zonder maagverkleining heerlijk van kunt genieten.

maagverkleining-recepten-boek-trotse-moeders-2

Er wordt rekening gehouden met producten die na een ingreep minder goed verdragen worden en iemand die een maagverkleining heeft gehad, zal kleinere porties moeten nemen, maar er kan wel lekker gegeten worden! De recepten zijn echt heerlijk en het boek is prachtig vorm gegeven.

Aanrader dus, vanwege de recepten, maar vooral vanwege de positieve boodschap van het boek!

Lekker eten na maagverkleining – Prof. dr. Kristel De Vogelaere
Bekijk op bol.comHardcover, 144 pagina’s, recepten, uitgeverij Lannoo
Bestel dit kookboek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share