Wegdromen met Move it!

roman Move it!Binnen zes weken een heel nieuw leven. Dertiger Eugenie overkomt het. Ze geeft huis en haard op, laat hond, kat, vrienden en familie achter en hangt haar carrière aan de wilgen om samen met haar man en zoontje naar de grootste stad ter wereld, Mexico City, te verkassen. Daar maakt ze kennis met het fulltime moederschap, wordt ze gemanaged door haar kleuter en maken een inwonend dienstmeisje, chauffeur en bewakers deel uit van haar nieuwe leven.

Mexicaan worden is verdomd hard werken. Blunderen in het Spaans, struikelen over de cultuurverschillen, maar ook genieten van het heerlijke weer en lachen om mislukte integratiepogingen. En verder nieuwe vrienden maken, twee verhuizingen binnen Mexico, een zwangerschap en bijzondere bevalling, de bloederige drugsoorlog, het kidnapgevaar, busladingen gasten uit Nederland; het is nooit saai. Buiten af en toe overvallen worden door heimwee (stiekem op Funda surfen) is emigreren vooral relativeren. Het gaat er niet zozeer om hoe je spullen in je nieuwe land arriveren, maar in welke staat jij daar verschijnt. Tip: lachend is een goede optie.

Recensie
Zelf zou ik nooit de moed hebben om mijn boeltje op te pakken en te vertrekken naar een totaal ander land. Weg van alles wat je lief is; huis en haard verlaten. Bewondering heb ik dus zeker voor mensen die dit avontuur wel aandurven.

Eugenie van Stratum (www.eugenie.nu) beschrijft in Move it! haar ervaringen over haar eigen emigratie en dat doet ze op zeer uitgebreide en fantastische wijze. Met een positieve blik gaat ze haar toekomst in Mexico-City tegemoet en geeft ze ook eerlijk toe dat het leven niet altijd over rozen gaat. Met haar relativeringsvermogen en een humoristische kijk op de zaken, vertelt ze de meest vermakelijke anekdotes. Zelfspot schuwt ze absoluut niet!

Ondanks dat ik absoluut geen plannen heb om te emigreren, kon ik het boek gewoon bijna niet weg leggen! Move it! neemt je mee op reis en even waan je jezelf in Mexico-City.

Move it! – Eugenie van Stratum
Roman, paperback, 231 pagina’s, A.W. Bruna LeV.
Koop hier bij Bol.com >>>

Lees ook:
De Prendergast Road Kronieken
Dingen die fijn zijn
De Opvolger

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Vakantie: single mom & tweeling [persoonlijke blog]

Begin dit jaar dacht ik, ik ga het gewoon doen. Ik ben nu bijna 3 …

Share
Share