Jonge vlieger

9789047703983Zolang de inwoners zich kunnen herinneren, is het dorp waar Jani woont omringd door honderden vliegers, die dag en nacht in de lucht worden gehouden door twee mysterieuze vliegeraars: Oude Vlieger en Nieuwe Vlieger. Zij beschermen het dorp van oudsher tegen duistere krachten uit het woud, maar in het dorp worden ze niet meer helemaal serieus genomen. Want wie gelooft nou nog echt in het grote kwaad dat het dorp bedreigt?

Als Jani wordt verkozen tot Jonge Vlieger, en door de twee vliegeraars wordt ingewijd in de geheimen van de vliegers, begrijpen zijn leeftijdsgenoten nog maar weinig van hem. Hij wordt het mikpunt van spot, tot de dreiging uit het woud opdoemt…

Screenshot 2014-10-26 at 09.36.03

Recensie

Mijn oudste zoon moest even wennen aan dit boek. Het is een totaal ander genre dan hij gewend is, maar toen hij er eenmaal in het lezen was, wilde hij het niet meer wegleggen!

Screenshot 2014-10-26 at 09.35.54

Zoon (10): “Ik vond het moeilijk om er in te komen, maar toen ik een stuk gelezen had, begon ik het erg mooi te vinden. Het verhaal is echt boeiend en spannend. Je wil steeds verder lezen om te weten te komen hoe ze de aanval van de monsters uit het bos gaan oplossen. De monsters vond ik wel een beetje eng.

De meeste boeken die ik lees, zijn vaak grappig, maar deze niet. Deze was vooral heel mooi. Ik zou best vaker dit soort boeken willen lezen

Jonge Vlieger – Ellen van Velzen
Hardcover, 220 pagina’s, uitgeverij Lemniscaat
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.