Veggie Bots: de oplossing voor McDonalds?

Veggie BotsIn de Amerikaanse staat San Francisco is net een wet aangenomen dat de Happy Meal of andere calorierijke kindermaaltijden niet meer verkocht mogen worden met een speeltje. Kinderen moeten gestimuleerd worden om meer groeten en fruit te eten. De verwachting is dat ook andere staten in de VS en landen in Europa een eigen verbod op “McDonald’s Happy Meal toys” gaan inzetten als ze niet snel de calorie kraan dichtdraaien of meer groente en fruit in de happy meals stoppen. Het nieuwe online magazine online magazine Air heeft wel een erg leuke suggestie voor McDonald`s: gebruik the Veggie bots!

Veggie Bots is een set van keukengerei waarmee je in een handomdraai wortels, komkommers, radijsjes eruit laat zien als robots, raceauto’s, bloemen en zelfs landschappen… Zoals het er nu naar uitziet komen er twee Veggie Bots producten op de markt. De consumenten variant die je hierboven en in het filmpje kan zien en de voorgeproduceerde groente en fruit partjes voor scholen en hopelijk ook fast-food ketens. Hoewel ik zelf geen voorstander ben van spelen met eten, vind ik dit wel erg leuk voor de lunchtrommel of voor bijvoorbeeld partijtjes. Ik kan dus niet wachten tot we the veggie bot in Nederland kunnen kopen.

Lees ook:
Happy Meal verboden in San Francisco
Hoe meer mama zeurt, hoe slechter het kind eet
Maximientje ondersteunt de groei van je kind

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Traktatie: happy meal!

Ik ben (trotse) moeder van onder andere een tweeling. Ze zitten in twee verschillende klassen, …