De ideale temperatuur in huis voor kinderen

De ideale temperatuur in huis voor kinderen
Je kind is je trots, er is niks waar je zuiniger op bent. Tegelijkertijd probeer je je kinderen op te voeden tot zelfstandige en zelfverzekerde mensen. Er zijn veel mensen, instanties en kanalen waar je opvoedtips en informatie vandaan kan halen. Ook wij proberen jou te ondersteunen met verhalen uit de praktijk en bruikbare tips. Laatst kregen we de vraag wat de ideale temperatuur is in je huis als je kleine kinderen hebt. Het lijkt slechts een klein, praktisch ding, maar het gaat toch echt over de gezondheid en het welbevinden van je kindje. We besloten om een en ander eens uit te zoeken.

Niet te warm en niet te koud
Rondvraag leert ons dat ouders met kleine kinderen eerder geneigd zijn te warm te stoken dan dat ze de thermostaat te laag zetten. De ideale temperatuur voor de woonkamer ligt tussen de 19 en 21 graden. Controleer een kleine baby regelmatig door zijn nekje, handjes en voetjes te voelen. Zeker een pasgeboren baby kan nog niet goed zelf zijn temperatuur regelen, hij heeft jouw hulp en controle nodig. Op de slaapkamer is 18 graden de ideale temperatuur, en liever iets kouder dan iets warmer. Natuurlijk moet je je kindje wel goed aankleden, met een slaapzak, een dun dekentje. Probeer de slaapkamertemperatuur ieder seizoen rond de 18 graden te houden. Gebruik geen airconditioning en zo min mogelijk de verwarming.

Als het te heet wordt in de zomer, dan kan je het raam openzetten. Zorg dan wel dat het bedje of wiegje zo ver mogelijk bij het raam vandaan staat zodat je kindje niet op de tocht ligt. Screens, donkere gordijnen of rolluiken kunnen de hitte goed buitenhouden. Grotere kinderen kunnen zelf prima aangeven wat ze een aangename temperatuur vinden. Schopt je kind vaak de dekens van zich af in zijn slaap, dan heeft hij het misschien te warm. Vertrouw op je kind en geef het een dunner dekbed of een fleecedeken.

Stookkosten besparen
Er zijn verschillende manieren om te besparen op de stookkosten. Het lager zetten van thermostaat is met kleine kinderen geen goed idee. Zeker in de eerste maanden is een baby’tje nog erg gevoelig voor een te warme of te koude omgeving. Het overstappen van leverancier kan wel de nodige besparing opleveren. Om te weten waar je staat en wat je kunt besparen, kan je energie vergelijken. Volgens de Autoriteit Consument & Markt kan een huishouden met een overstap ruim € 400 per jaar besparen. Dat geld kan je mooi in luiers, kleding of een gezellig familie-uitje stoppen! Onze laatste overstap bracht ons een voordeel dat we in een potje hebben gestopt en waar we zo af en toe iets leuks voor doen. Kijk hier voor een betrouwbare energievergelijking die, zélfs met een overstap, al in een paar minuten is afgerond. Weet je zeker dat jij en je gezin er warmpjes bij zitten.

Share

About Advertorial

info@trotsemoeders.nl'
Een advertorial is interessante content die gesponsord wordt door een of meerdere van onze partners. Heb je interesse in een advertorial, neem dan contact op met info@trotsemoeders.nl

Check Also

Hoe houd jij jouw kind warm in de herfst?

De herfst is alweer begonnen en dat betekent dat het koude weer ook voor de …

Share
Share