Waarom Franse vrouwen niet dik worden

Het valt niet te ontkennen: Franse vrouwen worden niet dik. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar over het algemeen geldt: Franse vrouwen drinken wijn, eten minstens drie keer per dag uitgebreid, sporten nauwelijks en toch blijven ze slank: de Franse paradox. Mireille Guiliao onthult in dit boek het geheim achter de manier van eten en leven van de Franse vrouw. Haar eetfilosofie, die van toepassing is op iedereen die op een gezonde manier wil afvallen, of gezonder wil leven, wisselt ze af met eenvoudige maar heerlijke recepten, persoonlijke anekdotes en inspirerende do’s en don’ts. Waarom Franse vrouwen niet dik worden is het ultieme non-dieetboek: tijdloos, grappig, verfijnd én smaakvol.

Recensie
Toen ik deze titel las, werd ik toch wel heel erg nieuwsgierig. Want klopt het dat Franse vrouwen niet dik worden? En hoe doen ze dat dan? Vooral de vraag, hoé ze dat doen, is iets wat veel vrouwen zouden willen weten. Na het lezen van dit boek ben ik erachter gekomen, dat je vooral bewust moet eten. Natuurlijk kun je gewoon nog lekkere dingen eten. Maar kies bewust én vooral, eet met mate de minder goede dingen.

Eigenlijk moet je gewoon je eetpatroon veranderen. En dit zien vol te houden. Vaak vallen vrouwen nadat ze zijn afgevallen, weer in hun oude eetpatroon. Gevolg is dan het jojo-effect.
Leer jezelf aan om bewust te eten én toch te genieten van het eten, dan ben je al een heel eind op de goede weg.

Waarom Franse vrouwen niet dik worden, is duidelijk en vlot geschreven. Het zet je echt tot denken, want wie wil nou niet afvallen én tegelijkertijd ook nog lekker kunnen eten. Met behulp van dit boek, leer je om gezond en lekker te kunnen eten. En dat je best een pizza of patat kunt eten, mits het maar niet 3 dagen achterelkaar is.

Wat het boek extra leuk maakt, is dat er diverse recepten in staan. Vaak ook recepten, die ik nog niet ken. Zoals bijvoorbeeld de “Pompoentaart met hazelnoten”. Geen idee hoe het smaakt, maar deze taart ga ik binnenkort zeker eens maken.

Waarom Franse vrouwen niet dik worden, is een aanrader voor een ieder die hier het antwoord op wil weten.

Waarom Franse vrouwen niet dik worden – Mireille Guiliano
Kookboek, paperback, 212 pagina’s, Archipel
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Moeders zwaarder dan kinderloze leeftijdsgenoten
Poli helpt dikke vrouwen met zwanger worden
Snoep. Goed?

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …