Het eiland

Het eiland is gemaakt door vader en dochter Ronald Tolman en Marije Tolman, die met het prentenboek De boomhut de wereld veroverden.
Reis mee met de ijsbeer door een bijzonder eilandenrijk.

Recensie
Dit prentenboek neemt je mee op reis. Niet zomaar een reis, want je reisgezel is niemand minder dan een echte ijsbeer. Samen met de ijsbeer daal je de trap af naar beneden en kom je op een eiland vol papegaaiduikers. Vervolgens neem je een diepe duik in de zee en bezoek je nog veel meer eilanden.
Het meest mooie van dit avontuur is dat je helemaal zelf bedenkt hoe het verhaal gaat. De prenten zijn al voor je getekend, de tekst verzin je er zelf bij. Een schitterend kijkboek die de fantasie prikkelt!

Op zaterdag 24 maart vond de boekpresentatie van Het eiland plaats in Galerie Petit in Amsterdam. Deze locatie is niet willekeurig gekozen, want in deze galerie wordt tot en met 28 april 2012 de originele illustraties tentoongesteld. Als extraatje zitten daar ook nog eens prenten bij die uiteindelijk niet in het boek werden gebruikt. Daarnaast zijn er ook sculpturen te zien zijn van Ronald Tolman. Bijna alle werken die worden getoond, zijn te koop. Voor meer informatie over de tentoonstelling en/of de openingstijden kun je de website van Galerie Petit raadplegen.

Het eiland – Ronald & Marije Tolman
Prentenboek, hardcover, 32 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com >>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share