Peppa junior Mandala designer

De extrapeppa grote sjabloonvlakken van de Junior Mandala-Designer® zijn eenvoudig in gebruik. Daarnaast is de meegeleverde stift met kindveilige flexibele punt zeer stabiel.

Recensie
Bij het zien van de doos waren onze kinderen meteen enthousiast. We kijken nooit naar de filmpjes van Peppa big maar sinds wij het leuke treintje in huis hebben, hebben de kinderen Peppa en de bijbehorende figuurtjes in hun hart gesloten. Dus bij het zien van de Peppa plaatjes was het meteen goed.

IMG_2462

Nu is het zo dat ik zelf erg houd van mandala’s kleuren dus dat is iets wat ik de kinderen al vroeg heb aangeboden. Ook omdat
ik het dan nog leuker vindt om samen te kleuren. Ze zijn dus al bekend met dit fenomeen en zien er ook de lol van in, vooral omdat kleuren momenteel erg aantrekkelijk voor ze is. Maar ik print altijd kant en klare mandala’s voor ze uit. Dat dit een mandala designer is, waar je dus je eigen mandala’s mee kunt bedenken, en dan ook nog van Peppa big, maakt deze knutselset dubbel zo leuk.

IMG_2461
De inhoud van de doos bestaat uit een mandala-papier-houder. Je legt hier een vierkant stuk papier in vast en klemt de mandala-vorm met figuurtjes er op, die vervolgens kan draaien. Bijgeleverd zijn drie kleur potloden en een stift om de mandala’s mee te tekenen. Heel handzaam en vooral fijn dat hij goed in de vormpjes past (was vroeger altijd mijn grote frustratie wanneer ik vormpjes wilde omtrekken met stift) en ook dat de kinderen rustig wat kunnen drukken en wroeten zonder dat de stift daar last van heeft.

IMG_2463Er zit een klein stapeltje witte velletjes bij die precies pas zijn en ook één donker vel, vermoedelijk om te bewaren als voorbeeld om later je eigen A-4-tjes op maat te kunnen snijden. Waar alleen niet over na gedacht is, is dat je natuurlijk een mooie cirkel om je mandala wilt tekenen. En dat lukt niet aangezien je maar op 2 plaatsen een stukje van de cirkel om kunt trekken. Maar als je het papier een slag draait en weer in de designer stopt kom je al een heel eind.

IMG_2464Het werkt voor mijn kinderen heel goed dat er in het boekje wat mooie voorbeelden staan. Ze kunnen meteen iets uit kiezen wat ze leuk vinden om vervolgens eigen ontwerpen te gaan maken. Op de doos staat dat het voor kinderen van 4 jaar en ouder is maar mijn dochter van 2 en een half is onder mijn begeleiding ook al zeer enthousiast en opvallend precies bezig.

Ik vind de Peppa junior mandala designer een leuk, degelijk en zeer handzaam stuk knutselgereedschap om onze gezamenlijke liefde voor mandala kleuren nog meer variatie en eigen input te geven. En soms met allemaal Peppa’s en soms gewoon met de vrolijke stippen, ballonnen, zonnetjes en wolkjes die ook op de mandala-vorm staan.

Peppa Big – Junior Mandala-Designer
Bekijk op bol.comPeppa, 4+, knutselen, Ravensburger
Bestel deze Mandala-designer hier >>>>

Share

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Wie wint een groot Peppa pakket met onze winactie?

We hadden een leuke winactie waarbij we vroegen om creatieve bijdragen die te maken hadden …

Share
Share