Let op voor schoonmaakmiddelen

Een fris, schoon huis. Wie wil dat nu niet? Om te voorkomen dat jouw kind gifstoffen inademt in plaats van schone lucht, heeft WECF een schoonmaakgids uitgebracht met handige tips voor het veilig schoonhouden van baby’s speel- en slaapplek en de rest van het huis.

Na de Speelgoedwijzer en de Babyverzorgingswijzer komt WECF met een derde handige folder voor jonge ouders. De gids informeert over de aanwezigheid van schadelijke chemicaliën die worden gebruikt in schoonmaakmiddelen en hun mogelijke impact op de gezondheid van kinderen.

De schoonmaakgids verschijnt als onderdeel van de campagne Een Veilig Nest, die zich richt op (aanstaande) ouders. Zuigelingen en jonge kinderen worden door de producten waarmee ze dagelijks in contact komen blootgesteld aan allerlei chemicaliën.

Kinderen zijn het meest gevoelig voor de giftige effecten van ‘gewone’ schoonmaakmiddelen en andere huishoudelijke chemicaliën. Waarom? Ze zijn kleiner dan volwassenen en wanneer ze dezelfde dosis chemicaliën binnenkrijgen als volwassenen heeft dit een sterker effect op hun lichaam.

Daarnaast zijn hun organen nog in ontwikkeling en deze kunnen de schadelijke stoffen minder goed verwerken. Het immuunsysteem van kinderen is minder goed ontwikkeld en hun huid is teerder dan die van volwassenen.

Kinderen ontdekken de wereld met hun handen, hun mond en ze spelen op de vloer. Ze bevinden zich vanwege hun lengte ook dichter bij die vloer, de grootste vergaarbak van chemische resten.

Download hier gratis deze handige folder>>

Share

About Evi

Evliempd@live.nl'

Check Also

Groente en fruit niet altijd veilig voor zwangere vrouwen

Gezond eten is voor iedereen belangrijk, maar zeker als je zwanger bent is het zaak …

Share
Share