Piratenkerstfeest, schip ahoi ahoi! Kerstliedjes van Studio 100

Screenshot 2014-12-21 at 18.19.37De leukste Kerstliedjes gezongen door je TV vriendjes van Studio 100. Bekende kerstliedjes en nieuwe liedjes gezongen door Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Mega Mindy en Nienke Uit Het Huis Anubis.

Recensie
‘Mama, kerst komt eraan’, zegt Nylan vol verbazing kijkend naar de glinsterende lichtjes in de boom en de vele ballen die erin hangen. Ik vraag hem wat ‘kerst’ inhoudt, en hij begint een verhaal over een persoon die je pakken gaat met alle kerstballen overal en de lampjes aan wanneer het donker wordt. Ik glimlach bij de mengeling van de associaties van een soort Sinterklaas die hij dit jaar voor het eerst heeft ontmoet en de gezelligheid van versieringen, lichtjes en lekker veel binnen zijn.kerst-marieke-2014-trotse-moeders-2

Toen de kerstdoos open werd gemaakt zag Nylan eerst het stapeltje cd’s liggen. ‘He, dat is Piet Piraat’, wijzend naar het hoesje van de kerst cd; De Leukste Kerstliedjes van Studio 100. ‘Zet hem maar aan’ en ik geef hem de cd. Grotendeels praktisch gedacht mijnerzijds, maar ook door zijn nieuwsgierigheid hebben hem al snel geleerd hoe de cd in de speler moet en deze moet worden aangezet. Een minuutje later schallen de stemmen van Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Mega Mindy en van Nienke uit het huis van Anubis door de kamer.

cd-kerst-studio-100-trotse-moeders-liedjesMijn zoontje wordt er vrolijk van. Onder het spelen maakt hij af en toe een danspasje, zegt de woorden na die zij zingen, en bij de ballad van Mega Mindy staart hij romantisch naar de lichtjes in de boom. Hij herkent nog niet alle stemmen van de artiesten, maar bij Piet Piraat roept hij vrolijk, doch stoer de woorden Schip Ahoi mee.

Voor kinderen die iets ouder zijn, zijn de stemmen van de zangers natuurlijk nog meer herkenbaar en is het grappig dat zij naast hun rol in de series ook kerstliedjes zingen. Dit laat prachtig zien dat ook zij, net als wij het kerstfeest vieren, waardoor ze nog meer overkomen als mensen zoals jij en ik, naast hun helden,- of grappenmaker rol. De stem van Samsom bracht mij nostalgie terug van de zondagochtend op de bank samen met mijn broer, waarna wij vervolgens de hele middag ‘ik moest kloppen want de bel deed het niet’, nagalmden.Screenshot 2014-12-21 at 18.34.58

De bekende liedjes; ‘Er is een kindeke, klink klokje klingelingeling en O dennenboom worden afgewisseld met thema liedjes passend bij de tv sterren; Vrede op aarde door Samson & Gert, Piratenkerstfeest door onze Piraat en het Kabouterkerstmis lied van natuurlijk Kabouter Plop en zijn vriendjes. Als je het mij vraagt een heerlijke cd om de kerstsfeer voor de kleintjes in huis te halen.

De leukste Kerstliedjes gezongen door je TV vriendjes
Bekijk op bol.comCD, Studio 100, kerstliedjes
Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Mega Mindy , Nienke Uit Het Huis Anubis
Bestel deze kerst CD hier >>>>

Hieronder de complete lijst met liedjes die je op de CD vindt:

1. Samson & Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat, Mega Mindy , Nienke Uit Het Huis Anubis – Wij Wensen Je Een Vrolijk Kerstfeest ( We Wish You A Merry Christmas)
2. Mega Mindy – Er Is Een Kindeke
3. Samson & Gert – Vrede Op Aarde
4. Nienke Uit Het Huis Anubis – Kling Klokje Klingelingeling
5. Kabouter Plop – De Kleine Trommelaar
6. Piet Piraat – Piratenkerstfeest (God Rest Ya Merry Gentlemen)
7. Samson & Gert – Rinkelbel
8. Kabouter Plop – De Kerstkabouter Komt
9. Mega Mindy – O Dennenboom
10. Samson & Gert – Dan Is Het Kerstmis
11. Nienke Uit Het Huis Anubis – Hoe Leit Dit Kindeken
12. Piet Piraat – Er Kwamen Drie Koningen
13. Samson & Gert – De Muziek Van Kerstmis
14. Kabouter Plop – Kabouterkerstmis (Deck The Hall)
15. Kerstmedley (Symfonisch: De Kerstkabouter Komt, Vrede, De Muziek Van Kerstmis)

Share

About Mamariek

ernemarieke@gmail.com'
Ik ben de Trotse Moeder van zoon Nylan van 2 jaar. Ik ben alleenstaande moeder en werk drie dagen per week. De andere dagen geniet ik van gezellige activiteiten samen met Nylan.

Check Also

Hoe is het met de nieuwe K3

Mijn oudste zoon wordt volgende maand 18 en wij zijn -dus- begonnen met K3 in …

Share
Share