Tem je eetmonster

Wisman is weer recht voor zijn raap en herkenbaar. Na twintig jaar van afvallen en aankomen is schrijver Sabine Wisman het beu. In een experiment van twaalf weken temt zij haar eetmonster en komt er een einde aan jaren van teleurstellingen. Op columnachtige wijze schrijft ze over haar stappen:
– Stop met diëten
– Neem jezelf onder de loep
– Proef het verschil tussen voeding en vulling
– En: tem je Eetmonster!

Haar tweede memoires is net als Hoera! Ik ben geen perfecte moeder! geschreven met zelfspot, vaart en een positieve boodschap. Je wordt aangespoord tot meedoen. Welke maat je ook hebt, dit boek past iedereen.

Recensie
Herkenbaar. Niet een klein beetje, maar héél erg herkenbaar. En dat geldt niet alleen voor mij; ik denk dat het voor de meeste vrouwen heel erg herkenbaar is. Juist daarom is dit boek zo leuk om te lezen. Het is leuk om te lezen dat je niet de enige bent die een eetmonster heeft. Dat je niet de enige bent met een jojo-effect en dat je  toch echt je eetgewoontes moet aanpassen, om op gewicht te blijven.

Zelf heb ik Tem je eetmonster in één keer uitgelezen. Het is zo ontzettend herkenbaar en daarnaast is het boek op een leuke, vlotte manier geschreven. De Wijze Rijtjes in het boek geven je tips om door te zetten met lijnen of om op gewicht te blijven, daar waar de meeste valkuilen zijn. Voorbeelden; een verloren (vreet)uur is geen verloren dag en een verloren (vreet)dag is geen verloren week. Als we dit onthouden, dan hoeven we ook niet elke maandag weer overnieuw te beginnen met lijnen, maar kunnen we na zo’n vreetbui gewoon de draad weer oppakken en verder gaan met afvallen / gezond eten.

Door het lezen van Tem je eetmonster, ga ik de draad weer oppakken om gezond te eten. Ik loop sinds twee maanden bij een diëtiste en ben inmiddels acht kilo afgevallen. Maar de laatste week ben ik weer gaan schranzen, juist terwijl het net zo goed ging. Ik wil de afgevallen kilo’s er niet meer bij eten, dus neem ik Wismans raad aan en ga gewoon weer verder met gezond eten. Leren gezond eten gaat met vallen en opstaan.

Wisman beschrijft op de juiste manier hoe je je eetgewoontes kunt aanpassen, zodat het eetmonster (lange tijd) weg blijft. Afvallen hoeft niet snel te gaan, als je maar je doel bereikt en dat doel voor ogen weet te houden. Maar het allerbelangrijkste is “Eet gezond en snoep met mate”. Een heel goed boek voor een ieder die worstelt met zijn/haar gewicht!

Afvalboek, paperback, 143 pagina’s, Spectrum

 

Share

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Je oude lichaam terug na de zwangerschap, hoe doe je dat?

Als je net bent bevallen zal je lichaam moeten herstellen, je hebt immers een zware …

Share
Share