Koken met Sylvia Witteman

Gebruikt u valium in de gazpacho, of toch liever wodka? Weet u hoe u pijnloos van die ellendige halloweenpompoen verlost raakt? Deelt u uw laatste slavink met onverwachte gasten, of hebt u soms een betere oplossing? Smeert u margarine op uw brood, of over uw lijk? Geeft u de moed op als die leuke nieuwe mensen veganisten blijken te zijn? Bent u ook zo vaak te beroerd om zelf bouillon te trekken? Wat hebt u liever: een royale pan smeuïge sudderlapjes of een truttig slaatje met een gekneusd kwartelknietje erop?

Het antwoord op deze en nog veel meer vragen staat in deze prachtige bundeling van Sylvia Wittemans beste recepten. Honderden heerlijke recepten, stuk voor stuk zonder beperkingen: wie bang is voor boter, zout, drank of andere vermeende boosdoeners, moet zijn heil elders zoeken. Maar van wie écht lekker eten houdt, weet wel beter; die wendt zich per omgaande tot deze onmisbare Witteman.

Recensie:
Wat meteen opvalt zodra je dit boek in handen hebt is de enorme dikte van het boek. Met maar liefst 528 pagina’s kan de thuiskok zijn hart op halen. Koken is absoluut iets wat ik wel graag doe en dus blader ik vol interesse in dit boek. Maar ik ben nogal visueel ingesteld als ik een kookboek doorblader en dan blijk ik net het verkeerde boek te hebben. Geen prachtige foto’s van de gerechten, waarbij het water je al in de mond loopt. Jammer… dat maakt voor mij persoonlijk het kookboek wat minder interessant om door te bladeren. Ik laat me graag leiden door mijn ogen door plaatjes te kijken. Bovendien kan mijn dochter van vier – die graag met mama recepten opzoekt – nu ook niet lekker bladeren en een recept opzoeken…

Vooruit, dan meer lezen, want ik ben nog steeds nieuwsgierig naar de gerechten die er in staan.
Koken met Sylvia Witteman blijkt nog een opvallend karakter te hebben. Naast het keurige lijstje van ingrediënten, lees je een artikel waarin duidelijk staat beschreven wat je moet doen. Het leest echter niet zoals een recept, maar gewoon lekker als een vlot verhaal. Het is even een kwestie van wennen, maar door de vlotte schrijfstijl went dat al snel.
Maar het zou handig zijn om duidelijk bij elk recept te plaatsen voor hoeveel personen het bedoeld is. Ook mag ik graag in één oogopslag zien hoe lang de bereiding ongeveer duurt. Die dingen zijn niet duidelijk aangegeven bij het recept en om daar achter te komen moet je eigenlijk eerst het hele recept lezen.

Over smaak valt zeker te twisten en dus zul je zelf de afweging moeten maken hoe veel van de recepten je ook daadwerkelijk zal gaan maken. Er staan er heel veel in, dus wat dat betreft krijg je zeker waar voor je geld. Duidelijk is dat je vooral niet te veel moet houden van snelle recepten en ook niet van de meest gezonde ingrediënten.

Het kookboek heeft een chique uitstraling en een mooi goudkleurig leeslint om tussen de bladzijde te bevestigen waar je mee aan de slag wilt. Een eveneens goudkleurige rug zorgt ervoor dat het boek zeker opvalt en ieders oog zal er dan ook snel op vallen.
Met Koken met Sylvia Witteman haal je in ieder geval heel veel kookinspiratie in huis.

Koken met Sylvia Witteman – Sylvia Witteman
Kookboek, hardcover, 528 pagina’s, Arbeiderspers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Risotto, simpel en lekker
Jamie Oliver helpt met de Amerikaanse keuken
Groente leren eten met Keet Smakelijk

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share