Gezond en prijsbewust koken

Mathijs Vrieze is dé gezonde en hippe Nederlandse TV kok van dit moment! Dat koken met verse producten niet duur hoeft te zijn bewijst Matthijs in zijn nieuwe boek Gezond en prijsbewust koken! Het bevat meer dan 50 budgetvriendelijke recepten en besparingstips voor in de keuken. Daarnaast biedt dit boek weekmenu’s om af te slanken, kooktips en voedingsinformatie die de basis zijn voor een gezonde liftestyle.

Gezond en lekker
Kernpunten binnen de visie van Mathijs zijn gezond en lekker eten met het gebruik van gezonde en verse ingrediënten. Mathijs wil ervoor waken dat Nederland zich steeds weer blijft storten in de veelheid in aanbiedingen van nieuwe dieetboeken en crahsdieet-hypes. Mathijs creëert op een aansprekende manier bewustwording wat goede voeding voor onze gezondheid kan betekenen. Dit resulteert uiteindelijk in een betere balans van lichaam en geest en niet te vergeten op de weegschaal. Hij is hiervan zelf het beste bewijs en viel jaren geleden door zijn methode ruim 30 kilo blijvend af. Bovendien is lekker eten, afvallen en op gewicht blijven met zijn verrukkelijke recepten makkelijk vol te houden.

Mathijs Vrieze
Naast het schrijven van boeken is Mathijs dagelijks enthousiast met koken bezig. Hij geeft workshops, schrijft columns in de media en presenteert kookprogramma’s op tv. Met zijn enthousiasme en passie voor het gezonde leven neemt Mathijs u graag mee op ontdekkingsreis door de keuken van gezond en prijsbewust koken.

Recensie
Dit kookboek trekt meteen mijn aandacht want gezond eten is zeker iets waar ik mee bezig ben. Niet zozeer omdat ik wil afvallen, maar vooral om mijn dochter mee te geven dat gezond eten belangrijk is en daarnaast ook erg lekker is. Mijn dochter mag graag bladeren in een koekboek, ook al is ze nog maar vier jaar oud. Foto’s zijn daarbij onontbeerlijk, want haar keuze baseert ze op de gerechten die ze ziet. Daarvoor is dit kookboek ideaal, want het staat boordevol prachtige foto’s van recepten die je stuk voor stuk doen watertanden!

Zelf stel ik wat meer eisen aan een goed kookboek en tot mijn verrassing zie ik dat eigenlijk al mijn wensen zijn ingewilligd in dit kookboek. In één oogopslag zie je duidelijk wat je nodig hebt, een duidelijke receptuur en voor hoeveel personen het gerecht bedoeld is. Ook de tijd die je nodig hebt voor het recept staat duidelijk aangegeven en erg prettig is dat de meeste recepten binnen een half uur op tafel staan! Ideaal voor drukke gezinnen en het past bij de “cultuur” die er momenteel heerst. Veel mensen willen na een drukke dag gewoon snel aan tafel kunnen.

Gezond en prijsbewust koken heeft nog een heel prettig overzicht; de voedingswaardetabel. Op steeds meer verpakkingen in de winkels tref je op de voorzijde ene overzichtelijk tabelletje aan met daarin alle belangrijke informatie per portie op dit gebied. Dit systeem is ook gebruikt in dit kookboek en dus zie je per recept eenvoudig hoeveel calorieën, koolhydraten, eiwitten en vetten je naar binnen krijgt.

Voor die mensen die het prettig vinden een houvast te hebben in de vorm van weekmenu’s tijdens het afvallen zijn er ook een aantal pagina’s, dat voorbeelden van dit soort menu’s geeft. Ideaal voor als je op- zoek bent naar dit extra beetje houvast. Maar door de eenvoudige voedingswaardetabellen, zul je al snel zelf gemakkelijk keuzes maken voor je eigen weekmenu.

De budgettips en de ontbijt- en lunchtips die gegeven worden in Gezond en prijsbewust koken zorgen voor veel inspiratie, waarop je zelf op eenvoudige wijze nieuwe variaties maakt.

Een kookboek dat ideaal is voor mensen die willen afvallen, maar ook voor diegene die gewoon bewust willen zijn van wat er op hun bord komt. Doordat de meeste recepten snel klaar zijn – en gezond zijn – ook ideaal voor gezinnen. Jong geleerd is oud gedaan…

Gezond en prijsbewust koken – Mathijs Vrieze
Kookboek,hardcover,85 pagina’s,Hama Publishing
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Groente leren eten met Keet Smakelijk
Jamie Oliver helpt met de Amerikaanse keuken
Kinderen eten met Yvon Jaspers

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share