Groot feest bij de première van de theatervoorstelling “Kikker is Jarig” [verslag]

Screenshot 2014-09-20 at 20.44.01Vandaag was de première van de theatervoorstelling  “Kikker is Jarig”. BN-ers en pers werden toepasselijk welkom geheten op de groene loper door niemand minder dan Kikker zelf. Kikker is een creatie van Max Velthuis. Wij hebben thuis een heleboel boekjes van deze schrijver / tekenaar, onder andere over Kikker en zijn vriendjes. Thema’s als liefde, dood, vriendschap en samenwerken komen op een prachtige manier voorbij en de tekeningen zijn schitterend.

tweeling-kikkerDe theatershow is gebaseerd op dezelfde Kikker, en zowel het decor (o.a. het huisje van Kikker) als de vriendjes (Varkentje, Haas en Eend), zijn meteen herkenbaar. Kikker en zijn vriendjes zijn poppen, die gehanteerd worden door acteurs die zowel namens de poppen praten als zingen en hen ook op een bijzonder leuke manier laten bewegen.

Wanneer je even naar de show kijkt, vergeet je bijna dat er ook mensen op het podium staan en zeker de kinderen gaan zo in het verhaal op dat ze alleen nog maar Kikker en de andere dieren zien.

Het verhaal is (uiteraard) eenvoudig. Deze theatervoorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar (hoewel iets jongere kinderen het volgens mij ook prima kunnen volgen). Kikker is jarig en wil zijn vrienden verrassen met een picknick. Zijn vrienden willen hem echter ook verrassen en doen dus net of niet weten dat hij jarig is.

kikker-is-jarig-trotse-moedersAls kijker, ook als jeugdige kijker, heb je wel door hoe het zit, de “versprekingen” zijn overduidelijk en voor volwassenen komisch en voor kinderen haalt het iets van de spanning weg.

Want spannend is het natuurlijk wel, wanneer Kikker teleurgesteld wegloopt van huis en zijn vrienden naar hem op zoek gaan. Het duurt erg lang voor ze hem uiteindelijk hebben gevonden (misschien te lang voor heel jonge kinderen?), maar wat er op het toneel gebeurt is prachtig gedaan en leuk om naar te kijken. De ontmoeting tussen Kikker en andere dieren is schitterend, met name met het baby-vogeltje, en de avonturen van de drie vrienden die op zoek zijn, zitten ook vol humor.

Wanneer Kikker dan eindelijk weer bij zijn vrienden is en alles weer is goed gekomen, is het feest. Heel leuk hoe het publiek hierbij betrokken wordt (mijn tweeling van 7 vond dit het leukste van alles). Het eindlied is vrolijk en blijft nog lekker lang in je hoofd hangen, zodat je ook heel vrolijk het theater weer verlaat. Van mij had dit lied nog wel een keer herhaald mogen worden aan het einde, zodat het feest nog even langer zou duren!

kikker-eind-show

De liedjes zijn sowieso prachtig. Goed gezongen, leuk van melodie en tekst en ze voegen echt wat toe aan de voorstelling. Het decor wordt prima benut en heeft ook een aantal leuke effecten, zoals het gebruik van “perspectief”. Het moment dat Kikker, hélemaal in de verte, op een berg een vlag plant, vonden mijn kinderen hilarisch.Screenshot 2014-09-20 at 21.22.54

“Kikker is Jarig” is een heerlijke voorstelling om met je kinderen naar toe te gaan. De kinderen zullen ervan genieten en je zult jezelf niet vervelen (en anders moet je maar naar de geconcentreerde gezichten van je kinderen kijken en zien hoe ze meeleven met het verhaal en lachen om de grappen, dan heb je zéker een topmiddag!).

Hieronder een trailer over de theatervoorstelling “Kikker is Jarig” met wat meer achtergrondinformatie en leuke stukjes uit de voorstelling:

Kikker is Jarig is een voorstelling van Theater Terra met onder andere Dick Feld, Babbe Groenhagen, Wesley de Ridder en Dide Vonk. Voor de complete speellijst ga je naar de website van Theater Terra gaan, klik hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Social Squad maakt er een feestje van in het theater

 3 zeer populaire social creators/TikTokkers Anique Dreamon, Emma Keuven en Jesse van Wieren nu in …

Share
Share