Het grote Italiaanse kookboek

Carpaccio, salade caprese, pasta, lasagne, tiramisu, pannacotta, cantuccini… de Italiaanse keuken verveelt nooit! In Het grote Italiaanse kookboek vind je bekende en minder bekende recepten uit heel Italië, van Valled’Aosta en Trentino-Alto Adige in het noorden tot Basilicata en Puglia in het diepe zuiden – iedere regio is vertegenwoordigd. Uiteraard leveren ook de eilanden Sicilië en Sardinië een belangrijke culinaire bijdrage.

Nooit geweten dat Italië zo’n veelzijdige keuken had? Met dit boek zet je in een handomdraai bagnacauda uit Piemonte, pasta met bottarga naar Sardijns recept of braadworst met broccoli uit Lazio op tafel. Uit de meer dan 500 recepten voor voorgerechten, tussengerechten, hoofdgerechten en desserts stel je met gemak een veelzijdig Italiaans menu samen. BuonAppetito!

Recensie
Dit is een heerlijk dik, mooi vormgegeven boek waarmee je je als kookliefhebber een hele poos kunt vermaken. Er staan ontzettend veel leuke recepten in, handig gecategoriseerd en bij elk recept staat vermeld uit welke streek van Italië het komt. Er staan niet heel veel foto’s in, wat voor een visueel ingesteld iemand als ik ietwat een nadeel is, maar dat mag de pret niet drukken. De recepten zijn bondig en duidelijk opgeschreven en de gebruikte ingrediënten zijn over het algemeen goed verkrijgbaar in de gewone winkels (al zal je misschien niet alle pastasoorten kunnen vinden). Achterin staan twee registers, een op hoofdingrediënt en een op regio, ideaal als je met een ingrediënt dat je al hebt wilt koken of als je een streekmenu wilt samenstellen. Kortom, een aanrader voor iedereen die zin heeft om avondenlang Italiaans te tafelen!

Het grote Italiaanse kookboek- Alba Allota
Kookboek, hardcover, 447 bladzijden, Uitgeverij Becht
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Koken met Sylvia Witteman
Risotto, simpel en lekker
Gezond en prijsbewust koken

Share

About Tineke

tineke@awendan.nl'
Ik ben Tineke (35), ben getrouwd met Richard (36) en mama van twee lange einden - Sander (9) en Ilse (bijna 8). Mijn werkdagen breng ik schrijvend en vertalend achter mijn computer door als zelfstandig schrijftrainer, tekstschrijver en vertaler. Buiten mijn werk om kom ik tijd te kort door gezellige dingen te doen met man en kinderen, te lezen, klarinet te spelen, me te verliezen in Facebook, Twitter en Pinterest en nog veel meer.

Check Also

Met mes en stokjes

Als ik dit kookboek in handen krijg, blader ik het even door en valt mijn …

Share
Share