Echt eten

Eenvoudige eetregels: ook zonder te weten wat antioxydant is, heeft de mensheid de afgelopen duizenden jaren prima gegeten. Mensen zijn er over het algemeen ook zonder de hulp van voedingsdeskundigen in geslaagd om goed gezond te blijven. Dus welke van al die honderden regels die tegenwoordig zo in zijn zwang zijn hebben we nu echt nodig?

Planten
Eet echt eten en niet teveel. Eet vooral planten. Of je nu in de supermarkt bent of voor een zelfbedieningsbuffet staat. Echt eten van Michael Pollan kan je ter plekke helpen bewuster om te gaan met voeding en betere keuzes te maken. Dit kleine boek kan – meer dan de meest gezaghebbende tekst – mensen motiveren tot het maken van belangrijke, duurzame en gezondheidsbevorderende veranderingen in wat en hoe ze eten.

Biografie
Gezond eten hoeft niet ingewikkeld te zijn! Michael Pollan is journalist, filosoof en auteur van o.a. Een pleidooi voor echt eten. Hij geeft les aan Berkeley en schrijft regelmatig voor The New Yorks Times. Hij won de James Beard Award for Food Writing.

Recensie
Echt eten is vooral een interessant boek. Want Michael Pollan heeft een geheel eigen kijk op wat goede voeding is. Het is totaal anders dan de meeste dieetboeken en voedingsboeken. Dit wil echter niet zeggen, dat Michael Pollan het niet bij het juiste eind heeft. In tegenstelling juist, want ik denk dat hij juist goed beschrijft wat goede voeding is. Zo wordt je bewust van het feit, dat er wel heel veel ingrediënten in voedingsmiddelen wordt gestopt. Want hebben we nou echt Cellulose, Xanthaangom, Ammoniumsulfaat enz. nodig? En waarom worden deze ingrediënten bijna overal ingestopt? Maar dit is nog niet alles. Want waarom wordt er in zoveel producten suiker en zout toegevoegd? En ga zo maar door.

Bewustwording
Na het lezen van Echt eten ben ik me er bewuster van, hoeveel “rotzooi” er eigenlijk in eten wordt gestopt. Dat er teveel zout en suikers toegevoegd worden, dat wist ik al. Maar al die conserveringsmiddelen en weet ik veel wat nog meer, dat zou best wat minder kunnen. Nu is het niet zo dat ik mijn leefpatroon daadwerkelijk ga veranderen, na het lezen van dit boek. Maar ik ben me er wel bewuster van wat ik eet. Wie weet dat ik in de toekomst hier mijn eetpatroon wel op ga aanpassen, maar voorlopig blijf ik op dezelfde voet verdergaan; gewoon gezond eten en af en toe snoepen.

Echt eten – Michael Pollan
Informatief; paperback, 140 pagina’s, Arbeiderspers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees meer:
Waarom Franse vrouwen niet dik worden
Snoep. Goed?
Het grote Italiaanse kookboek

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Het Tempelkookboek Kinderen – Lekker en gezond koken voor je kind

In Het Tempelkookboek Kinderen gaat het om het bereiden van gezonde maaltijden, in het bijzonder …