Ouders met een EHBO-diploma

Jaarlijks lopen 41.000 kinderen tussen de 0 en 4 jaar medisch letsel op. Waarvan 23.000 uiteindelijk bij de spoedeisende hulp belanden. Dit is simpelweg omdat de meeste ouders niet weten hoe zij eerste hulp zouden moeten verlenen aan hun kind. Zij beschikken hier simpelweg niet de kennis over. Dit is juist wel belangrijk, omdat de eerste momenten nadat er iets is gebeurt, vaak het belangrijkst zijn en je op dat moment ook goede hulp zou moeten kunnen geven. Jammer genoeg hebben niet veel ouders deze kennis. Slechts 3% beschikt namelijk over de basiskennis EHBO.

We weten allemaal dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Zeker bij kinderen. Ze rennen, springen en vliegen namelijk over in de rondte. Met een basiscursus EHBO kun je vele onverwachte problemen en ongelukje goed afhandelen. Zo leer je wat je moet doen bij vergiftiging, een brandwond, takenbeet, open wond of bij stikgevaar.

Geweldigeouders.nl heeft om deze reden een nieuwe online EHBO-cursus opgezet waarmee ook jij je EHBO diploma officieel kunt halen. To the rescue! Is de naam van deze online cursus. Ook voldoet deze aan alle eisen die een officiële EHBO cursus aan moet voldoen. Zo weet je zeker dat je alles leert en dat je aan het einde met een officieel papiertje de straat op gaat. Je krijgt bij deze cursus 900 vragen. Heb je een vraag fout beantwoord? Dan wordt je doorverwezen naar de theorie die bij de vraag hoort.

De online cursus bestaat uit zo een 8 tot 10 uur lesstof, die je zo vaak kunt herhalen als nodig is. Uiteindelijk sluit je als deelnemer de cursus af met een praktijksessie van 4 uur. Op deze dag oefen je met andere deelnemers hoe je op de juiste manier EHBO kunt verlenen aan kinderen. Heb je dit aan het einde van de dag goed afgesloten? Dan heb jij je EHBO-diploma op zak! De kosten van deze cursus zijn maar €95,14, en zeker de moeite waard!

Share

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Gratis Rode Kruis thuiscursus

Behalve Trotse Moeder en uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl, ben ik ook vrijwilliger bij het …

Share
Share