Bramenjam

Wat doe je als je erg zin hebt in een boterham met verse bramenjam? Precies, dan maak je die jam gewoon zelf. Maar… daar heb je wel bramen voor nodig.

In dit bijzondere platenboek laat Natascha Stenvert zien wat een grappig echtpaar onderneemt om zelf bramenjam te maken. Je ziet een krokodil, een apenfamilie, een hele grote hond en nog veel meer. Bramenjam is een boek zonder tekst, waarin heel veel te zien is. Sla het boek maar open en kijk rond!

Recensie
Het voordeel van boeken zonder tekst is dat de fantasie van kinderen gestimuleerd wordt. Immers moeten ze door het kijken naar de prenten, zelf het verhaal erbij vertellen. Op de eerste pagina zie je een echtpaar rijden op een brommertje en ze moeten opeens denken aan een boterham met bramenjam. Op de prenten die volgen zie je het echtpaar op weg naar bramen, maar dat blijkt nog een hele klus. Ze maken de meest vreemde dingen mee en dat allemaal voor die boterham met bramenjam. Wanneer ze uiteindelijk een boterham met bramenjam hebben, komt er nog een leuke, onverwachte wending in het verhaal.

In een boek zonder woorden zijn prenten natuurlijk helemaal belangrijk. Natascha Stenvert (www.nataschastenvert.nl) heeft gebruik gemaakt van foto’s en tekeningen in dit boek. Zo zie je het echtpaar getekend op de prenten, maar zijn sommige voorwerpen die ze gebruiken of tegenkomen gefotografeerd en ook voor de bramenstruiken zijn foto’s gebruikt. Dit geeft een bijzondere uitstraling aan het boek en maakt dat de prenten je aandacht blijven trekken. Het boek bevat behoorlijk wat pagina’s en daar schuilt meteen wel een klein nadeel in. Het kan op een gegeven moment een beetje eentonig worden. Maar dit heb je – gezien het tekstloze karakter – natuurlijk zelf wel een beetje in de hand…

Bramenjam – Natascha Stenvert
Kookboek, hardcover, 92 pagina’s, House of Books
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share