madurodam

Pluk is in Madurodam

Tot en met 5 september 2010 kun je in de expositiehal van Madurodam kennismaken met de verhalen en illustraties uit Pluk van de Petteflet en Pluk redt de dieren en zelf de avonturen van Pluk beleven. Kom tekenen bij Aagje en mevrouw Helderder, stampen in de kamer van de Stampertjes of luisteren en lezen in de winkel van meneer Pen. Bezoek het Torenkamertje van Pluk, ga mee klauteren in de Torteltuin en spelen op het strand van Egwijk aan Zee, of vaar mee met de heen- en weerwolf. De Krullevaar moet uit het museum bevrijd worden. De Stampertjes zijn verdwaald in de miniatuurstad. Kom jij Pluk helpen?

pluk in madurodamOriginele tekeningen
Pluk met zijn rode kraanwagentje is een van de iconen van het Nederlandse kinderboek. Annie M.G. Schmidt schreef het verhaal, Fiep Westendorp gaf hem zijn hartveroverende uiterlijk. Haar originele tekeningen van Pluk zijn in Madurodam te zien. Meer weten? Kijk op www.madurodam.nl.

Lees ook:
Pluk van de Petteflet
Pluk en zijn vriendjes
Pluk redt de dieren

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Hoe maak je een babykamer in een ‘Fiep-Westendorp-thema’?

Een van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent, is nadenken over …

Share
Share