Wolf en Hond op de maan

cover wolf en hond op de maanWolf en Hond bevinden zich op de maan. Maar, Hond is Wolf kwijt. Hij blijkt in een krater gevallen te zijn, wat volgens Wolf de schuld van Kat is. Hond wenst Kat naar de maan – dat brengt Wolf op een idee: hij maakt een ‘rekat’, die hij op de maan wil laten landen …

Recensie
Wolf en hond op de maan is enerzijds een kort spannend verhaal over Wolf en Hond die op de maan zijn en anderzijds een informatief boek over de ruimte. Het verhaal is afkomstig uit het boek ‘Hond weet alles en Wolf weet niets’ en is voor de Kinderboekenweek 2015 uit het boek gelicht.

Het leesverhaal over Hond en Wolf op de maan is door Sylvia vanden Heede geschreven in korte zinnetjes en erg geschikt voor beginnende lezers in groep 3 of 4.

IMG_8100

Het leesverhaal wordt afgewisseld door informatieve tekst over de maan, planeten, ruimtevaart en het heelal. Je het verschil tussen het leesverhaal en de informatieve tekst goed zien, doordat er verschillende lettertypes zijn gebruikt.

Er staan ook ‘watjes’ in de tekst, meerkeuzevragen over hetgeen je gelezen hebt. De juiste antwoorden staan achter in het boek.

FullSizeRender (1)
En er staan ook ‘doetjes’ in het boek. Zowel de ‘watjes’ als de ‘doetjes’ geven het boek een leuke meerwaarde.

Ik vind de informatieve tekst nog wel aan de ingewikkelde kant voor beginnende lezers en ik denk dat deze vooral voor iets oudere kinderen interessant is. Daarmee heb je een boek dat iets langer meegaat dan alleen groep 4. Anderzijds is Wolf en Hond op de maan zo ook heel geschikt om samen te lezen, je kind het leesverhaal en jij de informatieve teksten.

IMG_8101
Al is het een sobere uitgaven, ik vind de strakke illustraties van Marije Tolman prettig en goed passend bij het thema van Wolf en Hond op de maan.

Wolf en Hond op de maan – Sylvia Vanden Heede & Marije Tolman
Kinderboek, hardcover, 48 pagina’s, uitgever Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Hieronder een link naar een ander boek van Wolf en Hond:

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …