Verslaafd

Mijn kinderen zijn verslaafd. Aan films kijken welteverstaan. Dat vinden ze zelf natuurlijk niet, maar elke keer als ik de televisie uitzet worden ze chagrijnig. O ja… ze gaan wel lekker spelen. Buiten ravotten, binnen gezellig met de Barbies spelen of met de verkleedkleren aan de slag. Maar wel nadat er eerst gemopperd wordt, gevraagd wordt waarom hij dan uit is, dat het van papa natuurlijk wel mag en dat hij vooral de baas is. Maar begrijp, alleen wanneer het hen uit komt…

Vorige week was het de druppel. De televisie stond aan; ik had een filmpje opgezet. Vanuit de voorkamer hoorde ik het getetter al uit de achterkamer komen. De 101 Dalmatiërs zaten in nood en moesten rennen voor hun leven. Maar toch niet met Shrek en Fiona? Ik hoor toch echt duidelijk Shrek tegen Ezel praten, net als blaffende hondjes.

Zitten ze daar met z’n drietjes op de bank over de Ipad gebogen. Een youtube filmpje te bekijken van – je raadt het al –  Shrek & Fiona terwijl de televisie een andere film tettert. Hup, televisie uit. Twee films door elkaar gaat hem echt niet worden. En boos dat ze werden; hoe kan ik nou de film zomaar uitzetten?!

Tijd om in te grijpen dus. Voorlopig even weer een limiet op televisie en Ipad gebruik. Een filmpje kijken is prima, maar that’s it. Even afkicken in dit huis. Voorlopig maar weer met de verkleedkleren zelf de films naspelen.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share