Doe jij al mee met 2×2?

We weten het allemaal, groente en fruit is gezond en dus goed voor je. Dagelijks twee ons groente en twee stuks fruit eten is belangrijk, maar vertel eens eerlijk, haal jij dagelijks deze hoeveelheden? Nog belangrijker wellicht, halen jouw kinderen dat?  Binnen ons gezin is de twee ons groente geen probleem, dat gaat gemakkelijk op. Ik kook altijd bewust met veel groenten en wat snoeptomaatjes, rauwe paprika of komkommer tussen door vindt mijn dochter ook lekker om te snoepen.

Maar twee stuks fruit op een dag? Dat redden wij zeker niet dagelijks. Ik zorg altijd dat er diverse soorten fruit in de fruitschaal liggen en één stuk fruit per dag is het streven. Maar er zijn ook dagen dat het niet lukt. Dan geef ik haar een appel mee naar school en die komt onaangeroerd weer terug. Geen tijd… want ze gingen buiten spelen of iets anders leuks doen. Ik kan haar daar geen ongelijk in geven, maar jammer is het wel.

De 2 x 2 campagne kun je tegen komen via diverse media. Via internet, op televisie en in tijdschriften wordt er aandacht gevraagd voor deze campagne. Centraal in deze campagne staat de online community waarin deelnemers elkaar stimuleren en motiveren dagelijks twee ons groente en twee stuks fruit te eten. De campagne wordt ondersteund door diverse specialisten, zoals voedingsdeskundigen, diëtisten, artsen en consultatiebureaus. Maar ook groente- en fruittelers hebben een aandeel in deze campagne.

Op het forum van 2 x 2 kun je al je vragen en tips kwijt. Zo is er al een topic over Pasen. Hoe kom je deze dagen door met wat gezonde lekkernijen in plaats van alleen de chocolade paaseieren? Maar natuurlijk ook het welbekende “mijn kind eet geen groente” komt aan bod. Zeker voor ouders is dit forum erg praktisch. Wat je zelf eet, bepaal je namelijk zelf en dan is het “slechts” een kwestie van een sterke wilskracht. Maar met kinderen wordt het al heel lastig, want als ze niet willen, kun je als ouder hoog en laag springen… andere ouders herkennen dit en hebben dan vaak ook de beste tips. Misschien werken ze niet, maar misschien ook wel. Proberen is altijd de moeite waard!  Laten we dus met z’n allen meedoen aan 2 x 2 en wie weet genieten straks al onze kinderen van (veel) groente en fruit.

Lees ook:
Kinderen willen knapperige groenten

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zo houd je zelfs de allerkleinste beestjes bij jouw kleintjes weg

Als jonge ouder wil je het beste voor je kleintje. Je schildert de kinderkamer met …