Eet zoals je verre voorouders en verlies gewicht. Dat is de kern van het Paleodieet. Na het megasucces in Amerika, waar meer dan 100.000 exemplaren zijn verkocht, is het dieet eindelijk naar Nederland gehaald. Het Paleodieet is een veel gevolgd …
Read More »Groentefriet
Er is een tijd geweest dat ik de enige was die het kon waarderen wanneer er pasta op tafel kwam waar lekker veel groenten door zaten. Mijn drie kinderen (en man) protesteerden, de een tegen de champignons, de ander tegen …
Read More »Power Pasta Tonijn [recept]
Dit recept is door de “Vishelden” Esmee en Thomas bedacht. Hier hun recept voor Power Pasta Tonijn: Basis ingrediënten (4 personen): 2 blikjes Princes tonijn in olijfolie 1 ui 1 teentje knoflook 2 blikjes tomatenblokjes 1 theelepel oregano 400 gram …
Read More »Gevulde portobello [recept]
Wil je eens chique uit de hoek komen met je kookkunsten, dan is dit een leuk recept er voor! Het is een ideaal bijgerecht (groente) die prima te serveren is bij rijst, maar ook bij een Hollandse maaltijd kan dit prima …
Read More »Rappe Tonijn Salade [recept]
Dit recept is door de “Vishelden” Shaqiria en Jahlee bedacht. Hier hun recept voor Rappe Tonijn Salade: Basis ingrediënten (4 personen): 2 blikjes Princes tonijn op water 2 eieren 1 appel 2 lente-uitjes 2 augurken 3 eetlepels mayonaise 3 eetlepels …
Read More »Snelle broccoli maaltijd [recept]
Ik moet toegeven: het ziet er niet aantrekkelijk uit. Maar broccoli is erg gezond, het eten was in no-time op en iedereen vond het lekker, en dat is ook wat waard, toch? Nodig: Voorgekookte broccoli Uien Saté saus (beetje pittig, …
Read More »Natuurlijk lekker bakken [verslag]
De titel van haar nieuwste boek zegt eigenlijk al genoeg. ‘Natuurlijk lekker bakken’, waarbij ‘natuurlijk’ staat voor meukvrij, oftewel het bakken met biologische, natuurlijk en verse ingrediënten. Het bakboek van Monique van der Vloed staat vol met maar liefst 400 …
Read More »Fun Burger Tonijn [recept]
Dit recept is door de “Vishelden” Allejandro en Fiamma bedacht. Hier hun recept voor Fun Burger Tonijn: Basis ingrediënten (4 personen): 3 aardappelen 2 blikjes Princes tonijn op water 2 eieren 1 eetlepel mayonaise 1 eetlepel ketchup 3 eetlepels platte …
Read More »Heerlijke tajines
De naam ’tajine’ wordt zowel gebruikt voor de aardewerken of metalen schaal met deksel, als voor het gerecht dat erin bereid wordt. Net zoals de geurige Marokkaanse keuken blijft ook de tajine heel populair. Het voordeel van de tajine is …
Read More »Zelf jam maken: vijgenjam [recept]
Zelf jam maken is leuk om te doen en geeft de mogelijkheid eens andere smaken te maken. Zoals vijgenjam. De moeilijkheid van deze jam is misschien om aan verse vijgen te komen. Maar, als je ze hebt, maak je heel …
Read More »Eerste warme pap van Kellogg’s [recensie]
De nieuwe Special K Hot 3 granen Original en Rode Vruchten zijn de eerste Kellogg ontbijtgranen in Nederland die zowel warm als koud gegeten kunnen worden. De porridge is het hele jaar lekker en kan met allerlei producten gecombineerd worden …
Read More »Chille Tonijn Tosti [recept]
Dit recept is door de “Vishelden” Twan en Alisha bedacht. Hier hun recept voor Chille Tosti Tonijn: Basis ingrediënten (4 personen): 8 casino boterhammen boter 2 blikjes Princes tonijn op water 1 oranje paprika 4 eetlepels geraspte kaas 4 eetlepels …
Read More »Maggi Mals en Sappig: vlees bakken in een papiertje
We kunnen op talloze manieren onze voedsel ingrediënten omtoveren tot lekker eten: koken, bakken, stomen, zouten, grillen, stoven. Maggi heeft daar voor het bereiden van vlees een nieuwe methode aan toegevoegd. Bakken in een papieren velletje, of zoals Maggi dat papiertje noemt …
Read More »Appelcake [recept]
We hebben appels uit eigen boom. Zes maar liefst, een recordoogst! Aangezien ik drie kinderen heb, hebben we de appels gebruikt voor drie verschillende recepten. Met mijn oudste zoon heb ik appelmoes gemaakt, met mijn jongste zoon appel-kruimel-cakejes. Samen met …
Read More »Pompoen-wortelsoep [recept]
De wat zoete smaak van pompoen maakt dat veel kinderen het lekker vinden. Vandaag heb ik een eigen recept geprobeerd (uit nood geboren omdat zowel de pompoen als de wortels nodig op moesten…) Wortel-pompoen-soep! Hoewel het altijd een heel werk …
Read More »Zelf appelmoes maken (met appels uit eigen tuin)
We hebben een appelboom in onze tuin. Een hele bijzondere, lees in een persoonlijke blog waarom <klik hier>. Wanneer je dit gelezen hebt, begrijp je vast ook waarom we ook dit jaar weer goed nadenken over wat we met de …
Read More »Stoofperen maken zonder wijn of port
Zelf stoofperen maken. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik er nog nooit aan begonnen ben… Mijn schoonmoeder maakte altijd heerlijke stoofpeertjes en ik heb ze een keer bij een vriendin in Leeuwarden gegeten waarna ik haar het recept heb …
Read More »Glutenvrije, suikervrije en zuivelvrije pompoencake [recept]
Jullie hebben waarschijnlijk gemerkt dat ik namens Trotse Moeders lid ben van het Netflix Stream Team. Dat betekent dat ik jullie als eerste op de hoogte kan brengen van nieuwe producties en leuke weetjes. Onlangs hadden we een Stream Team …
Read More »Lekker zonder gluten – kookboek
Meer en meer mensen hebben een gluten-intolerantie / coeliakie. Voor hen zijn niet alleen gewoon brood, taartjes en gebak uit den boze, bij elke maaltijd worden ze geconfronteerd met gluten in de voeding. Dagelijks koken zonder gluten is een uitdaging …
Read More »Het persoonlijke verhaal van Trotse Moeder Marieke [blog]
In de Week van de Borstvoeding hadden we een mooie winactie: je maakte kans op een Difrax BtoB borstkolf + luiertas ter waarde van € 229,00 of een van de andere mooie prijzen wanneer je je persoonlijke verhaal of tips …
Read More »