Dikkie Dik logeertasje

Het Dikkie Dik logeertasje is een doorzichtig plastic toilettasje, gevuld met het Dikkie Dik boekje Logeren bij Poes Muis en een Dikkie Dik knuffeltje. Het tasje heeft echter niet de vorm van een toilettas. Mijn dochter van 2,5 jaar oud gebruikte het dan ook als een speeltas voor boekjes en/of knuffels. Toen ik het uitpakte, was het meteen een succes. En de Dikkie Dik knuffel moest ook gelijk mee naar oma!

Haar oma had toevallig hetzelfde boekje in puzzelvorm, dus ons boekje bleef uiteindelijk thuis. Maar bij oma moest meteen het boek van Dikkie Dik voorgelezen worden. Samen met oma maakte ze de puzzels en eenmaal thuis wilde ze het boekje lezen en de puzzels maken. Dat kon dan helaas niet, maar omdat dit boekje van stevig karton is gemaakt, kon ze het wel aan de pop voorlezen. Ook zat mijn dochter aan haar tafel zelf te lezen en wanneer ze daarmee klaar was, stopte ze het in de tas. Net als de andere boekjes die ze aan tafel had gelezen. De tas leent zich ideaal om dus ook andere boekjes of spulletjes in te stoppen. Alhoewel het dan een toilettas moet zijn, vind ik het zelf eerder een logeertas. Of een handig tasje als je bij iemand op bezoek gaat. Een goed formaat om tegen je zoon of dochter te zeggen: “je mag wat speelgoed uitzoeken wat in jouw tasje past en dat nemen we mee”. Zelf nam ik altijd een luiertas mee en stopte dan daar wat speelgoed in. Nu heeft ze een eigen tas met speelgoed en mag ze zelf bepalen wat ze eruit haalt. Meestal vond ze in mijn tas de luiers en de billendoekjes en die zijn natuurlijk veel interessanter dan de dingen waar ze altijd al mee mag spelen.

Het knuffeltje van Dikkie Dik dat erbij zit, is heerlijk zacht. Ze kende Dikkie Dik al van al zijn verhalen en ze was dan ook super blij dat ze hem eindelijk kon vasthouden.

In het Dikkie Dik voorleesboek wat we al hadden, zijn de verhaaltjes beschreven zonder rijm vorm. In dit boekje wordt het verhaal aan elkaar gerijmd en dat vind ik zelf altijd een prettige vorm van voorlezen. Als enorm fan van Jet Boeke, de schrijfster van Dikkie Dik, ben ik erg enthousiast over deze combinatie van uitgave. Een tasje, een boekje en een knuffel. Drie cadeaus in één! Vaak geef je een boekje en dan is er voor het kind wat het ontvangt niet meteen tijd om het te lezen. Met dit cadeau kan het kind wel meteen aan de slag!

Inhoudelijk is het, zoals je van Dikkie Dik mag verwachten, ook weer een leuk verhaal. Het concept van logeren wordt goed duidelijk gemaakt. De tas inpakken, samen spelen, samen eten, samen slapen en erna weer terug naar huis! Een echte aanrader dus!

Bestel hier je eigen Dikkie Dik Logeertasje>>

About Francis Boersma

francisboersma@hotmail.com'
Ik ben moeder van een dochter van 2 (Inèz), ik heb psychologie gestudeerd. In mijn vrije tijd sport ik graag of ben ik bezig met een van mijn hobbies.

Check Also

Naar bed naar bed zei Duimelot – voorleesboek, door verschillende auteurs

Voorlezen is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook goed voor hun taalontwikkeling. Ik heb …