Cijfers

Dankzij haar schitterende collectie kleding, accessoires en stationery is de Britse designgoeroe Orla Kiely ook in Nederland geen onbekende meer. Haar werk kenmerkt zich door bijzondere patronen, kleuren en texturen, en de ritmische herhaling daarvan, waardoor een heel bijzonder grafisch effect ontstaat. Haar ontwerpen doen enerzijds heel modern aan, maar appelleren ook duidelijk aan het retrogevoel dat nu zo in trek is. Deze prachtig ontworpen kartonboeken met een stoffen omslag zullen onweerstaanbaar zijn voor alle Orla Kiely-fans en hun baby’s. De zorgvuldige selectie van haar bekendste patronen geven een bijzondere lading aan de simpele concepten van kleuren herkennen en tellen van een tot tien.

Recensie
Ok, ik ben dus vanaf nu een Orla Kiely fan. Wat een peuterboekje al niet kan doen! Het boekje Cijfers bestaat van de voor-, tot en met de achterzijde uit prachtige dessins en retrokleuren met de overduidelijke handtekening van deze Britse designer. Elke dubbele pagina bestaat uit een cijfer op de linkerpagina en op de rechterpagina is dat cijfer in voorwerpen geïllustreerd. Zo staan er 2 appels,4 olifanten en 10 auto’s in het boekje. Zo leert dit boekje je kind tot tien tellen en het juiste cijfer te herkennen.

Ik ben vooral fan door de bijzondere patronen en herkenbare retrokleuren. Mijn dochter Fien van ruim 3 jaar is ook groot fan van dit boekje. Ze vindt het prachtig om zelf te tellen en zo het cijfer te leren. Vol trots toont ze mij “haar” cijfer 3. Haar zusje Saar van 2 jaar is vooral druk met het benoemen van de verschillende voorwerpen en breidt zo haar eigen woordenschat uit. Kortom dit peuterboek is een graag geziene aanvulling van onze kinderboekenkast! En ik spurt nu naar de winkel voor het ‘Kleuren’-boekje dat ook van haar hand is!

Cijfers – Orla Kiely
Babyboek, Hardcover, 22 pagina’s, Gottmer
Bestel dit boek hier>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

VTech Schep & Leer IJscokar

Ik lust echt altijd ijs. Als ontbijt, tussendoor, als toetje…. Je kunt mij altijd blij …

Share
Share