Prinses Lillifee en de Kleine Eenhoorn

Prinses Lillifee is een schattige fee die leeft in het land Pinkovia. Samen met haar vriendjes beleeft zij de leukste avonturen. Pinkovia is een droomland voor echte meisjes-meisjes. De kleur roze komt in bijna alles terug en de wereld daar is gevuld met alleen maar mooie en mierzoete bomen, vlinders, huisjes en een prachtig kasteel.

De film van Prinses Lillifee en de Kleine Eenhoorn is de tweede film van dit personage. In deze film droomt Lillifee over haar vriendin Rosalie de eenhoorn. In de droom vraagt Rosalie Lillifee om hulp. Ze vraagt haar om voor haar kleine veulentje Lucy te zorgen, omdat zij en de papa van Lucy dat niet meer kunnen. Lillifee maakt zich zorgen om deze bijzondere droom. Op een ochtend, wanneer ze weer dezelfde droom heeft gedroomd, wordt ze wakker en vindt de kleine Lucy aan haar voeteneind. Iedereen in Pinkovia is direct gek met Lucy, maar wijselijk beseft Lillifee dat Lucy thuishoort bij haar vader en moeder, hoe leuk ze het ook hebben in het roze wereldje van Pinkovia.

In het buurland Bluetopia gaan ze op zoek naar Lucy haar ouders. Hoewel het zomer is, is het ijskoud in Bluetopia. Al snel wordt duidelijk waarom. Bluetopia is in handen van de slechte ‘winterprins’ Staal. Hij heeft alles en iedereen in Bluetopia bevroren. Lucy is de enige die deze vloek ongedaan kan maken en loopt dus gevaar. Samen met haar vriendjes gaat de speurtocht in het gevaarlijke Bluetopia verder en wordt de kijker meegenomen in een spannend avontuur.

Recensie
Aan mijn dochter van 3,5 jaar de eer om deze film te gaan kijken. Enige tijd geleden is ze voor het eerst naar de bioscoop geweest. Toen stond de film ‘Nijntje’ op het programma. Met haar über meisjes gedrag, kijkt ze logischerwijs nog véél meer uit naar de nieuwe film van Lillifee. Het liefst loopt zij de hele dag in tutu rokje of speelt ze Prinses. Haar hele kamer is roze en als ik met een spijkerbroek aankom i.p.v. een rokje kijkt ze me aan of ik niet helemaal goed ben geworden.

De film van Lillifee is voor haar dan ook één groot feest. Ze vindt het geweldig en geniet zichtbaar. Inmiddels zijn we een kleine week verder en nog steeds vraagt ze iedere dag meerdere malen of ze niet nòg een keer naar de Lillifee-film mag.
Dit was te verwachten bij mijn meisjes-meisje, maar de film wordt aangeduid als een familiefilm. Ik ben er echter van overtuigd dat een boefje van een piraten broertje niet blij wordt van deze ontzettend mierzoete film. Ook menig vader zal deze film liever als DVD opzetten en vlucht dan in een andere bezigheid, schat ik zo in.

Ik, als moeder, heb genoten. Ik heb met name genoten van het gelukzalige snoetje van mijn kleine meid. De film zelf is leuk, maar ook wel wat langdradig. Prachtige animaties zoals bijvoorbeeld bij de Disney films hoef je niet te verwachten. Ook barst het van de pedagogisch verantwoorde zinnetjes als ‘voor kleine kinderen moet je streng zijn, want dat hebben ze nodig’. Op zich vind ik dat prima, maar een overdosis hoeft ook weer niet.

Al met al een heerlijk zoete film, zeer geschikt voor kleine Prinsesjes. Ga als moeder of oma mee om te genieten van die glunderende snoetjes en laat papa en stoere broertjes lekker thuis.

 

Share

About Rianne van de Wetering

r_vd_wetering@hotmail.com'
Trotse moeder van twee prachtige dochters Florine (2009) en Annelin (2012). Na mijn studie Communicatiemanagement, heb ik toch mijn hart gevolgd en nu vlieg ik al bijna acht jaar als stewardess de hele wereld over. Daardoor kan ik mijn passie voor reizen goed combineren met het gezinsleven. Je maakt me blij met een gezellige dag/avond met vriendinnen, lezen, fotograferen, creatief bezig te zijn en heb ik altijd honderden verhalen in mijn hoofd die ik graag opschrijf.

Check Also

Brandweerman Sam: Ufo Alert [recensie]

De allergrootste brandweerman Sam fan woont bij mij in huis. Van dekbed tot pyjama, Jupiter …

Share
Share