Donald Duck kookboek

Screenshot 2014-11-27 at 14.08.06Het Donald Duck kookboek is een kinderkookboek met de favoriete recepten van de leukste Disney-figuren. De ananasshake van Mickey of de Kwik, Kwek en Kwak-worsten. Maar ook Minnie”s muffins, Willie”s overheerlijke worteltjestaart en Guus Geluk-koekjes. En kun je nog niet zo goed koken, dan leert Oma Duck je eerst alle fijne kneepjes van het vak.

Recensie

Mijn dochter is dol op samen-koken.  En doordat ze vaak gezellig meehelpt in de keuken, begint ze er ook echt handig in te worden. Dit kookboek komt dus op een mooi moment, want hierin staan recepten die ze -met misschien wat hulp af en toe – in de vakantie kan gaan uitproberen.

Screenshot 2014-11-27 at 09.34.43Ze was dan ook enorm enthousiast en ging meteen bladeren in het boek. Waar ik dacht dat ze eerst de stripverhalen zou gaan lezen (er staan een aantal strips in van verschillende personages uit de Donald Duck, met als thema eten natuurlijk), werd haar aandacht toch direct getrokken door de recepten. Giechelend riep ze haar tweelingbroer er bij: “Kijk eens, hier heb je een tandenborstel bij nodig!”.

Ook tweelingbroer lag dubbel, en ontdekte bij een ander recept zelfs twéé tandenborstels! Wat blijkt: de tandenborstels geven aan dat je na het eten van het gerecht je tanden moet poetsen. Bij twee tandenborstels moet je extra goed poetsen. Wat origineel gedaan!Screenshot 2014-11-27 at 09.35.24

Er zijn nog meer symbolen bij ieder gerecht. Een weegschaaltje geeft het aantal calorieën aan, een kookwekker de tijd die je nodig hebt en het aantal sterren staat voor de moeilijkheidsgraad.

Het boek begint (na een stripverhaal) met “Oma Duck’s keukengeheimen”: een aantal pagina’s over hoe je iets moet doen (eieren splitsen, aardappels koken en andere basisvaardigheden). Ook staan er tips is en informatie over bijvoorbeeld de verschillende soorten pannen. Erg goed om dit ook in een boek te zetten.

In een boek met ‘eenden’ in de hoofdrol kan een aparte pagina over eieren natuurlijk niet ontbreken, met moppen, weetjes en tips.

Screenshot 2014-11-27 at 09.34.05

 

En dan komen de recepten. Van “Beerlijke tomatensoep” tot “Minnies Muffins”, alle recepten hebben een link met iemand uit de Donald Duck en ieder recept wordt op twee pagina’s naast elkaar op dezelfde leuke en overzichtelijke manier gepresenteerd.

Screenshot 2014-11-27 at 09.34.34

Links wat je nodig hebt, en het recept, rechts een foto van wat het wordt en de symbolen met informatie. De teksten zijn leuk en duidelijk en het geheel is kleurig en meestal nog extra geïllustreerd met een Disney figuur.

Screenshot 2014-11-27 at 09.35.12

Mijn dochter heeft haar lijstje voor wat ze in de Kerstvakantie voor ons gaat maken al klaar: We beginnen met “Kwik, Kwek en Kwak-worsten”, dan krijgen we “Panchito’s tortillataartjes” en ook “Heksenhapjes” en tot slot “Chocolademodder” en “confettikoekjes”. We drinken er Mango-appelshake bij. Ik heb er nu al zin in!

Donald Duck kookboek
Bekijk op bol.comKookboek voor kinderen met tips, recepten en stripverhalen
Paperback, 143 pagina’s, uitgeverij Van Dishoeck
Bestel dit kookboek hier >>>>

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Star Wars™ voor beginners

Wanneer we samen naar een Star Wars film kijken en ik het over “die vrouw …