Het achtste boek

Het achtste boek werd aangekondigd als een ècht originele thriller. Ik ben benieuwd….

Inhoud
Dertig jaar geleden schreef Grant McAllister zeven verhalen die samen de thriller The White Murders vormden. Sindsdien woont hij afgezonderd op een mediterraan eiland. Maar dan staat de jonge, ambitieuze redacteur Julia voor zijn deur. Zij zal de heruitgave van zijn boek verzorgen en wil Grant interviewen over het boek, maar stuit op een man die zijn verleden liever verbergt. Julia wijst Grant op dingen in de verhalen die niet kloppen. Dingen die lijken te verwijzen naar een echte moord, al dertig jaar onopgelost. Naarmate hun samenwerking voortduurt stapelen de inconsistenties zich op en wordt duidelijk dat Julia met een dubbele agenda naar het eiland is gekomen…

Mening
Nou, origineel is Het achtste boek zeker! Er zijn zeven “moordmysteries”, losse verhalen die daarna op wiskundige manier geanalyseerd worden. Komt goed uit, want ik houd van wiskunde en van thrillers 😉  Tussendoor speelt het verhaal van Julia, die de schrijver van de verhalen wil interviewen en een link heeft gelegd door thema’s uit de verhalen met een moord uit het verleden.

Het is eigenlijk een soort van combinatie tussen detective-verhalen en een thriller. En echt een goede combinatie. Tesamen met de analyses en de rode-draad is het een heel erg leuk boek om te lezen. Heel divers, verfrissend en verrassend.

De ontknoping is prachtig gedaan, voor mijn gevoel wat te snel zodat ik echt even moest terugkijken, maar voor mij totaal onverwacht en echt origineel. Kortom: aanrader!

Overige informatie
Het achtste boek is geschreven door Alex Pavesi. De paperback editie heeft 319 pagina’s en is uitgegeven door uitgeverij De Fontein.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share