Juf Braaksel en de woeste achtervolging

Dacht ik toch echt dat de serie boeken over juf Braaksel keurig afgerond was met het vierde deel, komt er toch nog een deel 5: Juf Braaksel en de woeste achtervolging. Mijn jongste zoon was net zo verbaasd als ik, want zonder spoilers te willen weggeven…. het leek erop dat juf Braaksel weg was. Maar het brein van Carry Slee weet ook hier weer een draai aan te geven en dat resulteert in een nieuw boek wat mijn zoon met veel plezier gelezen heeft. Hieronder zijn mening:

Mening

Ook dit deel was weer leuk. Zoals de vorige delen is het een mix van een spannend verhaal en een wat moeilijker onderwerp. Het moeilijkere onderwerp was ditmaal (neppe) vriendschap en dat was echt goed in het verhaal verwerkt. Dat vind ik heel knap van Carry Slee, dat je gewoon een goed boek leest maar ook over moeilijke dingen leest zonder dat het er teveel over gaat.

Ik denk dat Carry Slee zelf een grote fan is van Juf Braaksel want voor mij was de serie eigenlijk wel goed afgerond met het vierde boek en nu kwam er toch nog een boek. Ik heb het wel met veel plezier gelezen!

Algemene informatie

Groep zeven is superblij dat de valse juf Braaksel spoorloos is. Alleen Lucas weet dat ze misschien niet voorgoed van haar af zijn. Tot zijn schrik komt hij erachter dat ze door het magische kompas veranderd is in een wolk. En ook als wolk blijkt juf Braaksel nog steeds gevaarlijk te zijn. Wat moet Lucas nu? Zal hij het Lotte, Thijs en Milou vertellen?

Lucas aarzelt, maar als een weerprofessor de opdracht krijgt de geheimzinnige wolk te vangen en te bestuderen, heeft hij de hulp van zijn vrienden nodig. Ze zijn het er alle vier over eens: de gemene Braaksel mag nooit meer terugkomen. Ze gaan tot het uiterste om dit voor elkaar te krijgen.

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Juf Braaksel en de mysterieuze verdwijning [recensie]

Mijn jongste zoon was 11 jaar toen hij het eerste boek over juf Braaksel las. …

Share
Share