Weekend ontbijtboek

IMG_9595Wat is er lekkerder dan een vrije dag te beginnen met een ontbijt van kaneelcroissantjes, bessen-banaansmoothies, warme scones met jam, gegrilde noten en gepocheerde eieren? Voor dit boek verzon en fotografeerde blogger Yvonne Eijkenduijn van Yvestown 52 superontbijtjes, voor ieder weekend één.

Recensie:

Ik neem mezelf vaak voor weer eens wat vaker in de keuken te gaan staan om wat uitgebreider te koken dan de standaard maaltijden die dagelijks bij ons op tafel staan.

IMG_9602

Het weekend ontbijtboek kwam daarom als een zeer welkom geschenk in huis. Om eens te beginnen met het ontbijt op de zondag, dat lijkt me wel wat. Het boek bevat voor ieder weekend weer een verrassend recept voor de zondagochtend.

IMG_9598Het boek kent vijf thema’s:
Chutneys, jam & spreads
– Meel, noten & granen
– Ei
– Zuivel
– Thema ontbijtjes

In het begin dacht ik even dat de inhoudsopgave, welke op thema is ingedeeld, wat onhandig is omdat de weeknummers mij daar direct opvielen. De thema’s worden willekeurig door elkaar gebruikt wat er voor zorgt dat de weeknummers niet in oplopende volgorde bij de inhoudsopgave staan. Echter had ik hier verderop in het boek helemaal geen last meer van.

Het boek is bedoeld om iedere weekend een heerlijk verrassend ontbijtje op tafel te zetten.

IMG_9600
De recepten zijn allemaal goed uit te voeren, de ene week is het wel iets meer werk dan de andere week. IMG_9603De ene week is het ontbijt ook een stuk lichter dan de andere, het varieert namelijk van een lichte smoothie tot een stevig Engels ontbijt.

Bij de recepten die lichter op de maag liggen worden er suggesties gegeven welke gerechten daar goed bij passen. Persoonlijk vind ik het jammer dat er niet voor ieder weekend een compleet ontbijt staat beschreven en je toch nog recepten met elkaar moet combineren. De titel van het boek doet dit namelijk wel suggereren.

Het kookboek is mooi vormgegeven, de bereidingswijze van de recepten staan helder omschreven. Ook kun je in één oog opslag zien wat je nodig hebt om het ontbijtje te maken. Wel moet je er per week even op letten voor hoeveel personen de benodigde ingrediënten zijn.

IMG_9601

Het weekend ontbijtboek is een mooie aanvulling tussen onze kookboeken omdat het gericht is op het ontbijt in tegenstelling tot onze andere kookboeken. Of we daadwerkelijk iedere zondag een ontbijtje uit dit boek zullen gaan maken zal de toekomst moeten uitwijzen. En ik heb al gezien dat niet van alle beschreven ontbijtjes onze kinderen even blij zullen worden… Die bewaren we dan maar voor de enkele ochtenden dat we met zijn tweeën ontbijten!

Weekend ontbijtboek – Yvonne Eijkenduijn
Bekijk op bol.comKookboek, recepten, hardcover, 144 pagina’s, uitgeverij Snor
Bestel dit boek hier >>>>

About Lara Bellis

lbellis@xs4all.nl'
Mijn naam is Lara Bellis en ik ben 31 jaar. Ik woon samen met mijn man en onze kinderen Arthur (5) en Felien (2) in Amersfoort. Naast Trotse Moeder ben ik muziektherapeut en als zelfstandige breng ik muziektherapie aan huis bij volwassenen met een verstandelijke beperking en ook aan kinderen met autisme.

Check Also

Heerlijke hapjes uit de hele wereld

Toen we onlangs de verjaardag van de tweeling vierden, stond de tafel weer vol met …