TienerKLETS!

TienerKLETS! is een bijzonder boek vol vragen. Soms maf, soms serieus, altijd herkenbaar. Je vult het boek samen in. Met een vriend(in) of een van je ouders.

Kies een pagina en iemand om mee te kletsen. Vul in, kruis aan, kies en streep door. De onderwerpen die je liever niet met je ouders bespreekt, vul je in met een vriend of vriendin. En alleen kletsen in plaats van invullen kan natuurlijk ook. Van dezelfde makers van Het Kletsboek!

Recensie
TienerKLETS! is een boek dat je grotendeels zelf moet invullen. Het leuke is dat je dit niet alleen moet doen, maar juist met je vader of moeder. Sommige onderwerpen zullen tieners toch liever niet met hen delen en die kun je uitstekend bespreken met een vriend of vriendin.

De onderwerpen zijn divers. Hoe ziet je ideale feest er uit, vertel eens over je grootste blunder(s) en wat is juist jouw talent? Maar ook de vraag met wie je graag bevriend zou willen zijn, meet je ouders op allerlei eigenschappen en wat is je favoriete smoes komen voorbij.

Alle pagina’s staan er dus dubbel in, zodat jij en iemand anders het kunnen invullen en er lekker over kunnen kletsen. Grappig is natuurlijk om de verschillen tussen de antwoorden te bekijken. Bij je ouders zullen er grotere verschillen staan dan bij je hartsvriendin. Maar wie weet levert de drugstest nog wel onverwachte zaken aan het licht. Want hoe zal de vraag “mijn moeder heeft wel eens spacecake gegeten” beantwoord worden?

Wanneer het boek volledig is ingevuld kun je deze natuurlijk nog vaak inkijken. Eventueel kun je met anderen dezelfde vragen door nemen, zonder dat ze je ze invult in het boek. Maar wie zuinig op het boek is, zal later een waardevol document hebben. Wat nu heel belangrijk is in je leven, weet je wellicht over twintig, dertig jaar echt niet meer. Juist dan is het hilarisch om te lezen wat jij destijds in TienerKLETS! hebt opgeschreven. Want misschien vind je het nu wel heel vanzelfsprekend om een onbekende een tongzoen te geven in ruil voor een spiksplinternieuw mobieltje, maar denk je daar als dertiger nog steeds zo over?

TienerKLETS! – Michal Janssen
Jeugdboek,  hardcover, 72 pagina’s, Gezinnig
Bestel dit boek via www.gezinnig.nl>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Koken & scoren bij mijn lief

Wil je je vriend(innet)je graag verrassen met een fruigie smoothie op een zomerse picknick? Of …

Share
Share