Kookboek voor een rustige buik – recensie

kookboek-rustige-buik-recensie-copyright-trotse-moedersKookboek voor een rustige buik is een uitkomst voor iedereen die te maken heeft met gevoelige darmen, en in het bijzonder voor hen met het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). De basis voor het kookboek is de wetenschappelijk onderbouwde FODMAP-methode uit Australië. Door bepaalde voeding te vermijden, komt je buik tot rust en kun je eindelijk ervaren wat het is om zonder buikpijn door het leven te gaan. Eindelijk van die eeuwige buikpijn af!

Voedingskundige en foodie Mirte Kaan ontwikkelde recepten waar je als Nederlandse consument goed mee uit de voeten kunt. Voor elk moment van de dag en ook voor feestelijke gelegenheden. Je ‘mag’ weliswaar een flinke hoeveelheid producten niet meer eten, maar Mirte biedt heerlijke alternatieven, vol smaak en structuur. Daarnaast geeft Mirte volop informatie over het FODMAP-principe, en krijg je praktische tips voor voorraadkast, boodschappen doen en uit eten gaan.

kookboek-rustige-buik-recensie-copyright-trotse-moeders-1Recensie
Tot mijn grote verrassing kreeg ik het “kookboek voor een rustige buik” in mijn handen. Voor diegene die, net als ik, regelmatig last hebben van een “niet prettig aanvoelende buik” is het een verademing, dat daar een kookboek is uitgegeven, waar ik wat aan kan hebben.

kookboek-rustige-buik-recensie-copyright-trotse-moedersWanneer heb ik last van mijn buik?

  • Niet altijd is dat te verklaren, maar spanning en stress zijn in mijn buik dan altijd voelbaar, en dat kan dan vaak lang duren.
  • Te grote porties kan mijn buik niet verdragen. Vooral in de nacht daarop volgend lig ik er dan wakker van.
  • Soms komt het opgeblazen gevoel meteen na het eten. Zie daar dan maar eens van af te komen.

kookboek-rustige-buik-recensie-copyright-trotse-moeders-4Zelf heb ik in de loop van de tijd ook mezelf wel dingen aangeleerd. Sommige dingen ontdekte ik wel. Rauwe paprika, witte kool, en bij mij zelfs vlees. Die aanpassingen zijn er al, maar ik ben superblij met de uitgave van dit boek.

Met grote belangstelling heb in het boek gelezen de visie op dit probleem en ook tips om er zelf iets aan te kunnen doen. Nooit geweten dat gember, citroensap, augurk, azijn, mosterd e.d. in de positieve zin positief ondersteunend kunnen zijn voor de buik.

Dat zijn prettige aanwijzingen die ook nog bruikbaar zijn. En, er staan er veel van in. We hebben het hier over simpele ingrediënten die altijd in onze keuken aanwezig zijn. En daarbij verrassende en smakelijke recepten, die het leven een stuk prettiger kunnen maken. Ik ga er goed gebruik van maken!

kookboek-rustige-buik-recensie-copyright-trotse-moeders-2

Kookboek voor een rustige buik – Mirte Kaan
Bekijk op bol.comPaperback, 192 pagina’s, uitgeverij Spectrum
Bestel dit boek hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Slaap! Voor dreumes en peuter

Slapen…. tja…. Wanneer je eenmaal een kindje hebt, is dit een van de dingen waarmee …