Party Pizza Tonijn [recept]

vishelden-trotse-moedersDit recept is door de “Vishelden” Mees en Danique bedacht. Hier hun recept voor

Party Pizza Tonijn:

Basis ingrediënten (4 personen):
1 pak pizzadeeg
2 eetlepels olijfolie
2 blikjes Princes tonijn naar keuze
2 blikken tomatenblokjes
1 blikje tomatenpuree
2 uien
versgemalen peper

Geheime ingrediënten toegevoegd door Danique en Mees:
200 g kleine tomaatjes
1 blikje ananasschijven
geraspte kaas

Werkwijze:
Ben je in een party stemming? Staan alle ingrediënten klaar? Mooi, je bent klaar om aan de slag te gaan! Hoe?
– Maak het pizzadeeg zoals op het pak staat en kneed er op het laatst de olijfolie door.
– Je kunt kiezen of je 4 losse mini-pizza’s of een grote plaatpizza wilt maken. Als je voor iedereen een eigen pizzaatje wil maken dan maak je vier bolletjes deeg en rol je ze één voor één uit tot een platte cirkel die aan de randen iets dikker is dan in het midden. Leg ze direct op een met bakpapier beklede bakplaat. Als je een plaatpizza maakt, kun je het deeg meteen op de met bakpapier beklede bakplaat uitrollen.
– Verwarm de oven voor op 200 ̊c.
– Laat de tonijn uitlekken. Maak de blikjes tomatenpuree en -blokjes open en gooi de blokjes en de puree samen in een grote schaal. Maak de ui schoon en snijd hem in dunne ringen, halveer de tomaatjes en snijd de uitgelekte ananasschijven in stukjes.
– Nu komt het leukste gedeelte. Je mag de pizza versieren zoals jij het wilt. Verdeel het tomatenmengsel over de pizzabodem en maak er een kunstwerk van met de uienringen, tomaten, ananas en tonijn. Bestrooi de pizza ten slotte met een snufje versgemalen peper en zoveel geraspte kaas als je zelf lekker vindt.
– Bak de pizza’s in het midden van de oven in 8 tot 10 minuten goudbruin. Jouw eigen party pizza tonijn mag op tafel. Zet de muziek maar aan want het pizzafeest kan beginnen!

Tip van Mees:
Het is ook lekker om andere groenten op je pizza te doen, zoals champignons of paprika. Je kunt de pizza precies zo maken zoals jij hem het lekkerst vindt!

Voor andere “vishelden” recepten, klik hier >>>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De geheimen van een mediterrane keuken

De geheimen van een mediterrane keuken – Italiaanse pasta en pizzagerechten is een kookboek wat …