Meivakantie – blog: vliegreis

Screenshot 2014-05-05 at 21.50.17Mijn oudste zoon is twee keer mee geweest toen we naar New York gingen. De eerste keer was hij 9 maanden, de tweede keer 1,5 jaar. Mijn tweeling was toen nog niet geboren en aangezien mijn oudste zich van zijn vliegavonturen niets meer kan herinneren, was het voor alle drie de kinderen een nieuwe, spannende ervaring om met het vliegtuig op vakantie te gaan.

We vliegen vanaf Rotterdam. Voor mij was dat de eerste keer en het is me prima bevallen. Tevoren hadden we een parkeerticket (goed betaalbaar) voor de auto geregeld, zodat we direct naar een parkeerplaats op loopafstand van het vliegveld konden rijden. Een kleine, overzichtelijke hal met vriendelijke mensen, en niet uren tevoren aanwezig hoeven zijn, het is zeer aan te raden!

In het vliegtuig was het even spannend toen één van mijn kinderen toch even in paniek raakte. Gelukkig begreep de stewardess meteen wat het enige juiste antwoord was op de vraag of je ook met z’n tweeën met een parachute kon….

Screenshot 2014-05-04 at 08.35.33Toen we eenmaal opgestegen waren, de traantjes gedroogd waren en de spanning wat weggeëbd was, hebben we genoten. De kinderen van het uitzicht: “wat een kleine autootjes”! Wij van de kinderen.

Boven de wolken vliegen blijft een bijzondere ervaring. Fijn dat mijn kinderen dat nu ook een keer gezien hebben (“mama, het lijken wel watten, wat zien ze er zacht uit!”). Bijna in Spanje waren de wolken verdwenen en zagen we de sneeuw op de Pyreneeën liggen, prachtig.

Afdalen en landen was weer even spannend voor de kinderen, de oudste begon een heel betoog over metaalmoeheid wat zelfs bij de medereizigers wat onrust gaf….

En na de landing loop je vrijwel direct naar buiten. De eerste palmbomen zijn al bij het vliegveld te zien en de kinderen konden hun “hola” al oefenen op de mensen die ze tegenkwamen. Spanje, we zijn er!

Screenshot 2014-05-04 at 08.34.44

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Zo kun jij je rijangst overwinnen

Veel volwassenen hebben last van rijangst. Bijna de helft van de inwoners van Nederland zit …

Share
Share