Dochters van het land

Twee familie’s voelen zich  met elkaar verbonden, omdat hun beider dochters in hetzelfde ziekenhuis, op dezelfde dag vlak na elkaar zijn geboren. De ene dochter groeit op op een boerderij die al generaties lang in de familie is, de andere trekt met haar artistieke, maar maatschappelijk niet zo geslaagde ouders, door het hele land het geluk achterna.

De 2 dochters zijn erg verschillend; Ruth houdt van tekenen en kunst en Dana heeft meer interesse voor de natuur. Dochters van het land is een echte “generatieroman” en de sfeer van de tijd waarin het speelt wordt mooi in het boek verweven. Zo is er aandacht voor Woodstock, de moord op Kennedy en de landing op de maan.

Recensie
Hoewel je de clou van het boek al redelijk snel ziet aankomen is dit niet storend voor het verhaal. Het gevoelsleven van de 2 dochters is op prachtige wijze weergegeven en alle facetten van een mensenleven komen voorbij; liefde, geluk, en verdriet. Hoewel de 2 dochters erg verschillend zijn is hun gemene deler het gevoel van ontheemd zijn. Soms humoristisch en soms verdrietig wordt de relatie van de 2 dochters met hun gezinnen ontrafeld.

Joyce Maynard , de auteur van de internationale bestseller Een lang weekend, heeft met Dochters van het land een aangrijpende roman geschreven over vriendschap, familiegeheimen en vreemde wendingen van het lot die zo bepalend kunnen zijn voor ons leven.

Al met al een prachtige roman die ik echter wel voor een bepaalde doelgroep geschreven acht, ik zou het boek niet zo snel aan mannen aanraden. Ook de kaftfoto vind ik persoonlijk helaas niet erg aantrekkelijk, (een meisje in een afschuwelijke koltrui met 1 dicht oog)  maar dat doet aan de schoonheid van het boek niets af. Ik heb het boek nu een week uit en betrap mezelf erop dat ik er nog regelmatig aan terugdenk.

Dochters van het land – Joyce Maynard
Roman, paperback, 320 pagina’s, Orlando
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Het geheim van de Hoffmans
Als een moeder
De Prendergast Road Kronieken

Share

About Vivienne Groenewoud

v.b.groenewoud@gmail.com'
Vivienne, 36, heel erg moeder van Dean (4) en vrouw van S. Eigenaar "Uitgesproken! Teksten" en (nog) werkend bij Zonnehuizen K&J in Zeist als redigeur patientendossiers.

Check Also

De verloren verteller

Ik houd van lezen. En ik houd van boeken, gewoon, papieren boeken. En sommige boeken …

Share
Share