Vriendelijke Spinazie Quiche [recept]

UneNouvelleAmie_Poster_70x100.inddEen quiche is eenvoudig om te maken, geschikt voor een grotere groep en makkelijk om mee te nemen (ideaal dus om je buurvrouw of je tante eens mee te verrassen). En bovendien is het vooral erg lekker. Hieronder lees je stap voor stap hoe jij snel en makkelijk een heerlijke Franse maaltijd op tafel zet.

Dit recept werd ons toegestuurd naar aanleiding van de Franse film Une Nouvelle Amie, die nu in Nederlandse bioscopen draait. Klik <hier> om meer over deze film te lezen en te trailer te bekijken, of ga hem gezellig in de bioscoop bekijken!

Benodigheden:

Een ronde schaal of taartvorm van 24 cm
Een koekenpan
Een garde
Een mengkom
Een deegroller
Een beetje zin

Ingrediënten:

6 plakjes diepvries bladerdeeg
100 gr spekreepjes
4 eieren
150 ml kookroom
150 gr kaas
10 cl melk
500 gr verse spinazie
Handje bloem
Boter om de vorm mee in te vetten
Peper en zout om het geheel op smaak te brengen
Onsje liefde

image008

Bereiding:

Ontdooid bladerdeeg werkt het fijnst. Haal ze daarom minimaal een uur van tevoren uit de diepvries om op kamertemperatuur te laten komen. Schenk wat lekkers te drinken in. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak ondertussen de spekreepjes rustig in de pan. Pak je mooiste mengkom klop de eieren los en voeg voorzichtig de melk en room toe. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.

image001Leg de ontdooide deegplakjes op elkaar en rol het deeg op een met bloem bestoven werkplak tot een ronde lap. Vet de taartvorm of schaal in met de boter en bekleed het met het bladerdeeg. Snijd de randen netjes af en prik het deeg gelijkmatig in met een vork. Verdeel vervolgens de spekreepjes over de bodem. Hier bovenop komt de gewassen spinazie. Leg de kaas erover heen en schenk dan het eiermengsel erbovenop. Bak de quiche in 25 tot 30 minuten heerlijk gaar en goudkleurig.

Laat de quiche even afkoelen en snijd hem daarna in stukken. Serveer met een lekkere wijn en knapperig stokbrood met kruidenboter of een frisse salade. Jij kunt zeker niet meer stuk bij je nieuwe vrienden, bon appetite!

image002

(met dank aan Culinice.nl voor het recept; Copyright foto’s: Cinéart Nederland en finedininglovers.com).

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Love & Friendship [trailer]

Love & Friendship is een vilein en fris liefdesdrama gebaseerd op Jane Austens nooit eerder …