Het potlodenboek

potlodenboek coverHet potlodenboek staat boordevol ideeën om met potlood iets te maken of doen. Het biedt een startpunt om actief en creatief bezig te zijn. Het verbindt tekenen, het maken van foto’s, het spelen van spelletjes en het beleven van avonturen met elkaar. Het opent een wereld van creativiteit, met veel foto’s ter inspiratie en leuke weetjes verspreid door het boek (weet je bijvoorbeeld hoe je met een potlood kunt schrijven zonder zwaartekracht, ondersteboven of onder water?) 

Recensie:
In een huis met een paar creatieve geesten zijn knutselboeken zeker welkom. Altijd leuk om nieuwe ideeën op te doen, dus bladeren mijn dochter en ik samen door dit boek. Potloden kun je gebruiken om een mooie tekening te maken, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden. Potloden boek (4)

Het potlodenboek laat je op een andere manier naar potloden kijken. En als ik alvast een tip mag geven: gooi “kapotte” potloden waarvan de punt steeds breekt voortaan niet meer weg, maar bewaar ze voor een knutselproject!

Sommige projecten bestaan voornamelijk uit het tekenen en kleuren met potloden. Klinkt niet direct bijzonder, maar uiteraard wordt dit in combinatie met iets anders gebruikt. Ga bijvoorbeeld eerst naar buiten en zoek bloemetjes en blaadjes die je kunt laten drogen. Met de gedroogde blaadjes kun jij de eerste basis maken van een prachtig kunstwerk, de rest teken je er zelf bij!

Maar wist je dat zelfs potloden slijpen tot kunst kan worden verheven? Tenminste, wanneer je met dat slijpsel leuke voorwerpen maakt. Maak van de slijpsels een mooie baljurk of woeste golven voor een surfer die je zelf tekent. Wanneer je gaat zoeken op internet zul je ongetwijfeld inspiratie krijgen.
Potloden boek (3)
Naast deze echte knutselprojecten staan er in het potlodenboek ook leuke projecten die zich uitstekend lenen voor een origineel cadeautje. Wat dacht je van een Potloden boekmooi schilderij die je hebt gemaakt van geslepen potloden? In het boek staat als voorbeeld een hartvorm, maar uiteraard kun je hetzelfde trucje toepassen in totaal andere vormen. Leuk om zelf in je kamer op te hangen, maar ook schitterend als zelfgemaakt cadeau.

Een potloden-etui of een potloden-bakje (beplakt met potloden) zijn ook echt leuke knutselprojecten om aan iemand te geven of te maken op een kinderfeestje bijvoorbeeld.

Alle projecten in het potlodenboek staan kort, maar duidelijk beschreven. De foto’s geven al een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten en inspireren je om direct aan de slag te gaan.

Het enige nadeel van dit boek vind ik dat er ook spelletjes in staan zoals galgje en kamertje verhuur. Liever had ik persoonlijk op deze bladzijden een ander leuk knutselproject gezien. Maar doordat deze pagina’s tot een minimum beperkt zijn, is het slechts een klein nadeel. Gelukkig staan er nog voldoende andere projecten in die het uitproberen waard zijn!

Het potlodenboek – Miri Flower
Bekijk op bol.comKnutselboek, paperback, 128 pagina’s, Christofoor
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Vlaggen voor op een kinderkamer

Wie aan decoratie denkt, komt al snel op foto’s voor aan de muur uit, of …

Share
Share